Šapovalov neće spavati: Meč sa Đokovićem mu je ostvarenje sna, Novakov rival u panici!


IZVOR: Republika - 17.01.2019 | 20:09


Mladi kanadski teniser Denis Šapovalov izjavio je da bi večernji meč na Rod Lejver Areni protiv Novaka Đokovića bio ostvarenje sna.

Foto: Tanjug/AP

Denis Šapovalov

Šapovalov je u drugom kolu Australijan Opena savladao Japanca Taro Danijela sa 6:3, 7:6, 6:3.

- Bio je ovo još jedan dobar meč za mene. Znao sam da će da bude teško, ali sam srećan što je sve završeno u tri seta. Nisam to očekivao, da budem iskren. Ponosan sam- ocenio je 19-godišnjak.

Naredni rival biće mu najbolji teniser sveta Novak Đoković.

- Novak je jedan od velikana kojima sam se divio, koji su mi bili uzori dok sam odrastao. Igrao sam dobro do sada, ako tako bude i u narednom meču, imaću šansu. Ponosan sam što sam u trećoj rundi. Osećam da igram bolje, ali ne želim da stanem sada. Hoću da jednog dana budem poput Novaka ili Zvereva. To je san. Večernji meč na Rod Lejver Areni protiv Novaka bio bi ostvareneje sna- rekao je Kanađanin.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Na pitanje kako će se spremiti za duel sa šestostrukim šampionom, odgovorio je...

- Gledaću te mečeve. Trudiću se da to budu dueli sa igračima koji igraju slično meni. Sigurno će se među njima naći meč Novaka i Karena Hačanova iz Pariza. Potom mečevi koje je igrao protiv Rafe. Uvek pokušavam da pokupim nešto od Nadala, čini mi se da nam je servis sličan, način igre uopšte- rekao je Šapovalov.

Meč između Šapovalova i Đokovića na programu je u subotu.