NEDOSTAJAĆE SVIMA: Đoković u šoku, zamalo zaplakao!


IZVOR: Republika - 11.01.2019 | 13:02


Srpski teniser Novak Đoković šokiran je pošto je britanski teniser Endi Mari najavio da bi mogao da okonča tenisku karijeru posle Vimbldona.

Foto: twitter.com/maria malkova

Endi Mari i Novak Đoković

Mari je to najavio nekoliko dana uoči Australijan opena, a razlog za prevremeni kraj karijere je povreda sa kukom koja ga muči skoro dve godine.

- To je šokantno jer smo isto godište, ista generacija. Tužno je videti ga kroz šta prolazi. Kao neko ko je prošao kroz tešku povredu sa laktom u poslednjih nekoliko godina, saosećam s njim i razumem kroz šta prolazi. Trenirao sam s njim pre nekoliko dana i malo ćaskali. On je veliki šampion, prijatelj s kojim sam odrastao. Tužno je što će možda igrati poslednji Australijan open, želim mu sve najbolje. Zahvalan sam za mnogo stvari u životu- rekao je Đoković. 

Đoković je u petak saznao ime prvog rivala u Melburnu, u pitanju je 24-godišnji Amerikanac Mičel Kruger, trenutno 231. igrač sveta. 

- Znam kako mi izgleda žreb i potencijalni protivnici u narednim rundama, ali kao i uvek koncentrišem se samo na sledećeg izazivača. Biću srećan ako stignem do finala- rekao je Đoković.