POLEĆEMO: Mislite da je 2018. bila luda? Vajda otkrio Novakove ciljeve za 2019!


IZVOR: Republika - 07.01.2019 | 20:17


Trener najboljeg srpskog tenisera, Marijan Vajda otkrio je da je cilj Novaka Đokovića da osvoji sva četiri Gren slem turnira u godini.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Đoković i Vajda

U intervjuu za češki Sport, Vajda je rekao da je Đoković za sebe zacrtao najviše ciljeve kako u 2019. godini, tako i za ostatak karijere.

- Novak je već rekao da mu je cilj da osvoji sva četiri grend slem turnira u godini. Takođe, pričali smo i o tome da mu je želja da obori rekord Rodžera Federera po broju grend slem trofeja. Novak sada ima 14, a Rodžer 20, tako da je Đokoviću potrebno zdravlja i dobrog rada da bi ostvario taj uspeh - istakao je Vajda.

On je još jednom priznao da je druga polovina 2018. godine premašila sva očekivanja, koja je imao kada je obnovio saradnju sa srpskim teniserom.

- Nismo očekivali takav uspeh. Kada sam se vratio u Novakov štab, zatekao sam ga u stanju da nije mogao da dobije velike mečeve. Znao sam da će ponovo biti šampion, ali nisam verovao da će se to tako brzo dogoditi. U 2019. godini ćemo se suočiti sa još većim pritiskom, da Đoković odbrani zvanje favorita na svim turnirima - rekao je Marijan Vajda.