ĐOKOVIĆ JE SILA OSVOJIĆE BAR 21 GREND SLEM


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 20.11.2018 | 04:11


Novak Đoković (31) je definitivno obeležio upravo završenu sezonu, koju će okončati na prvoj poziciji sa četiri osvojena pehar (Vimbldon, Sinsinati, US open i Šangaj) i povratkom na prvu poziciju sa čak 9.045 bodova.

Foto: Tanjug/AP

Iako je doživeo poraze na dva poslednja mastersa u Londonu i Parizu, Srbin je najavio da tek sledi period njegove dominacije, uveren je bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović (52) u razgovoru za Srpski telegraf.

- Nole je sila nebeska. Najkonstantniji teniser na svetu igra sa ogromnim samopouzdanjem, fizički je besprekorno spreman i ono što je najvažnije - gladan je pobeda. Ponovo ima taj žar u očima kada je na terenu i ubeđen sam da će njegova dominacija dugo trajati. Kako vreme bude odmicalo, Đoković će povećavati bodovnu prednost u odnosu na najveće rivale Rodžera Federera i Rafela Nadala, a isto tako prestići će Švajcarca po broju grend slem pehara. Ako bude igrao još šest godina, Novak će imati na raspolaganju 24 turnira iz velike "četvorke" i zar neko sumnja da neće uzeti makar sedam pehara i na taj način preteći Federera, koji trenutno ima 20 grend slem titula - ističe za naš list Obradović, koji je u Novakovu karijeru uključen od njegove desete godine.

Foto: Starsport

Iskusni trener smatra da je Srbin, koji trenutno ima 14 grend slem titula, taktički usavršio svoju igru.

- Deluje da, ako Đoković odigra na svom najvišem nivou, nema tog igrača koji može da mu parira. Rodžer je na zalasku karijere, a Španac ima česte probleme sa povredama i ne vidim kako mogu da ga ugroze - zaključio je Obradović.

 

Zverev opčinjen Noletom, samo o njemu pričao

Naturalizovani Nemac Aleksander Zverev (21) na ceremoniji dodele pehara posle trijumfa nad Đokovićem u finalu završnog Mastersa sezone u londonskoj O2 Areni (6:4, 6:3) bio je bukvalno opčinjen srpskim asom, tako da je više o njemu govorio nego o svom uspehu, što dosad nije viđeno u istoriji tenisa.

- Zaista ne mogu sebi da objasnim da sam pobedio. Verovatno niko nikada nije igrao kao što si ti u drugom delu sezone. Sjajan si igrač, ali i sjajan čovek. Čestitam tebi i tvom timu na svemu što ste postigli u ovoj godini - obratio se mladi teniser Novaku sa ogromnim divljenjem.