OGNJENOVIĆ IZ SMEDEREVSKE PALANKE PREKO ZVEZDE OSVOJIO SVET: Perica krenuo iz Goše, pa postao kralj Madrida!


IZVOR: Danijel KOKANOVIĆ - 21.11.2018 | 04:31


"Peco, Perice, Zvezdina perjanice", skandirale su "Delije" pre dve decenije fudbalskom virtuozu iz Smederevske Palanke. Perica Ognjenović (41) je driblinzima, asistencijama i golovima uveseljavao navijače Crvene zvezde, čiji je dres sa velikim uspehom nosio od leta 1994. do zime 1999. godine, kada je ušao u svet besmrtnih prelaskom u Real Madrid, najveći klub na svetu.

Foto: instagram.com/pericaognjenovic

Perica Ognjenović

Da će imati veliku karijeru, Ognjenović je najavio još kao 16-godišnjak, kada je debitovao za Mladost Gošu iz rodnog grada. Golobradi mladić u sezoni 1993/1994. postigao je devet golova na 28 mečeva, što mu je i donelo transfer na Marakanu. Put ga je zatim vodio preko Madrida, Kajzerslauterna, Dalijena, Dinama iz Kijeva, Anžea, Selangora, Ergotelisa, Kalitee i Jagodine, gde je i završio igračku karijeru 2011. godine.

Ognjenović, koji je započeo i trenersku karijeru, ističe da je i te kako zadovoljan postignutim tokom 18 godina na terenima širom sveta.

- Nisam mnogo igrao u Realu, ali kada se osvrnem, ništa ne bih menjao u karijeri. Bio sam član "kraljevskog kluba" i imam upisan pehar Lige šampiona. Nastupao sam u mnogobrojnim zemljama, upoznao različite kulture. Nosim lepe uspomene sa svih meridijana, ali posebna osećanja gajim prema mojoj Smederevskoj Palanci - rekao je Perica, uzorni suprug i otac dve ćerke.

NAPOMENA: Izneti stavovi nužno ne izražavaju stavove opštine Smederevska Palanka, koja sufinansira projekat