TREĆA SREĆA! Grbić i momci uz SRPSKI INAT veruju u okršaj sa Poljacima u finalu!


IZVOR: Republika - 28.09.2018 | 07:40


Selektor Srbije Nikola Grbić rekao je posle novog poraza od Poljske na Svetskom prvenstvu da se nada trećem susretu koji će biti u finalu, ako do njega dođe, stvari na terenu će biti znatno drugačije.

Foto: Public/Srđan Stevanović

Grbić i ekipa nadomak medalje na SP!

"Orlovi" su izgubili 3-0 u setovima (28:26, 28:26, 25:22) ali su zahvaljujući broju poena ipak se domogli polufinala.

- U prvom setu smo imali dosta servis grešaka, ali i pored toga smo mogli taj deo igre da rešimo u svoju korist. Bilo je mnogo prilika koje smo mogli da realizujemo u našu korist, ali u tome nismo uspeli. Iskreno, bilo je teško očekivati da ponovimo igru sa meča protiv Italije, i odbrambeno i energetski- rekao je selektor Nikola Grbić. 


"Orlovi" su drugi put bili nemoćni protiv Poljaka na ovom SP. 

- Evo, drugi put smo igrali protiv Poljaka kada je maltene sve bilo rešeno. Prvi put je to bilo kada smo se već kvalifikovali u drugu fazu, dok smo sad izgubili nakon što smo jednom nogom bili u polufinalu. Nadam se da ćemo se ponovo sastati, ovoga puta u borbi za medalju i uveren sam da će tada situacija na parketu biti znatno drugačija- rekao je Grbić.

Srbija će u polufinalu igrati protiv Brazila ili SAD. 

- Moramo mnogo bolje, ali smo mi uvek bili na vrhunskom nivou kada smo imali tu neizvesnost i "moranje". Nadam se da će ista situacija biti u polufinalu- rekao je selektor Srbije.