(VIDEO) BORKOVIĆ NAKON INCIDENTA: Psovao mi je porodicu, nasrtali su na trudnu suprugu, cela sezona za koju sam se borio je uništena!


IZVOR: Republika - 25.09.2018 | 09:46


Naš najbolji automobilista Dušan Borković otkrio je sve detalj incidenta koji se desio na trci u Monci. Nakon što mu je Bendžamin Lesens nesportskim potezom uleteo u krivini i isterao ga sa staze Borković je svestan da su šanse za titulu svedene na minimum.

Foto: Promo

Dušan Borković

-  Ne znam da li mu je neko rekao da me izgura sa staze, da li mu je neko platio. Uništio mi je ovim potezom sve šanse za titulu i celu godinu u kojoj sam se borio. Ne želim da izigravam žrtvu ili nekog plačljivka, iskren sam čovek, naljutio sam se. Otišao sam do njegovog tima i pitao ko mu je rekao da uradi ovako nešto, takođe sam poručio da želim sa njim (Askonom) da pričam nakon trke - započinje Borković priču i nastavlja:

 

 

- Otišao sam sam, nisam zvao nikoga da krene sa mnom. Došao sam do boksa i ušao u kamion. Tamo je bilo mnogo njegovih ljudi iz tima. Jesam mu rekao neke ružne reči, priznajem. Nisam mogao da verujem da je došao da vozi trku i da izbaci čoveka koji je bio prvi u generalnom plasmanu. Počeo je čak i da plače. U povratku, naleteo sam na njegove navijače, na koje pre toga nisam ni obraćao pažnju. Nisam se obazirao na njihova dobacivanja, ali sam bio ljut. Bukvalno sa suzama u očima, jer nisam verovao da sam na ovakav način bukvalno izgubio titulu. Čuo sam iza leđa da me Askon poziva. Prišao sam mu i čestitao mu sa rečima da je uradio pravu stvar. Ipak, on je nastavio da provocira - Kakav dobar posao, zašto me udaraš? - rekao je Askon. Međutim, oni su se bunili kada je mom automobilu pukla guma i u tom zanosu (kada autu pri 200 na sat pukne guma svakako da je teže kontrolisati ga) sam ga navodno zakačio. Psovao mi je majku, nazivao me pogrdnim imenima - otrikva Borković.

Foto: ST/KK

Dušan Borković

Ipak, incident se tu nije završio.

- Prišao sam do njega i pitao ga koji je njegov problem. Odgurnuo me je, a osetio sam i da me je neko rancem zakačio po leđima. Udario sam jednog od njih, neću da lažem. Na snimku se ne vidi cela situacija, već samo kraj incidenta na kome ja nekoga udaram u odbrani. Sa druge strane neko vuče Andreanu (Dušanova trudna supruga) za haljinu, ona vrišti... Ne želim da me neko sažaljeva, ali sam bio sam sa njom i još jednom devojkom pored 30 muškaraca - rekao je naš vozač.

 

 

Italijanska policija ispitala je sve aktere ovog događaja i utvrdila da Borković nije inicirao sukob, ali organizacija TCR Evropa nije uzela u obzir ovu činjenicu kada je kaznila našeg vozača oduzimanjem bodova. Sa druge strane Askona je ostao nekažnjen. Tim Dušana Borkovića doneo je odluku da će se podneti žalbu.