PROTESTI U BEOGRADU zbog rukometnog meča


IZVOR: Republika - 23.03.2018 | 17:21


Otkazivanje utakmice između ženske juniorske reprezentacije Srbije i selekcije takozvanog Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo izazvala je opštu buru, pa je na kratko bila blokirana promenta raskrsnica u Beogradu, na kojoj se ukrštaju ulice Kneža Miloša i Nemanjina.

Foto: youtube.com/republika

Ilustracija: Foto

Meč je najpre premešten iz Kragujevca u Kovilovo, ali ni to nije pomoglo, pa je odlukom Vlade Srbije zabranjen.

Veče uoči utakmice su se navijači Crvene zvezde okupili ispred hale, oko koje su ovog popodneva jake policijske snage, a u centru Beograda je bio miran protest.

Nekoliko desetina navijača okupilo se na raskrsnici ulica Kneza Miloša i Nemanjine, uz transparente: "Zabranite Savezima da se takmiče sa nepostojećom državom" i "Naša i vaša je bruka i sramota da lažna država igra u Srbiji".

Inače, meč je trebalo da bude odigran bez intoniranja himni i isticanja nacionalnih obeležja, odnosno bez prisustva medija i gledalaca.

Kako Blicsport saznajte, kao posledica otkazivanja utakmice, Evropska kuća rukometa (EHF) novčano će kazniti RSS, dok će ženska juniorska reprezentacija Srbije verovatno biti diskvalifikovana iz kvalifikacija za SP.