U FOLKLORNI ANSAMBL SVI SU DOBRODOŠLI! Zaigrajte kao pravi profesinalac


IZVOR: Republika - 19.09.2023 | 05:45


Folklorni ansambl Masuka veoma je popularan u Velikoj Plani

Foto: Promo
U FOLKLORNI ANSAMBL SVI SU DOBRODOŠLI! Zaigrajte kao pravi profesinalac

Velika Plana daje različit sadržaj za mlade. Osim raznih sportova koji stanovnici ovog mesta mogu da se bave, oni koji imaju osećaj za ritam mogu se isprobati i u folkloru. Folklorni ansamb Masuka veoma je popularan u ovom kraju, tako da svako dete može da se oproba u srpskoj narodnoj igri. 

Da bi se deca i mladi upisali na folklor potrebna je velika volja i ljubav prema igri. Umetnički rukovodilac ansambla Davor Dinčić istakao je za Republika.rs da na folklor mogu da krenu i deca od samo četiri godine. 

Foto: Velika Plana

Ansambl Masuka

 

- Ansambl vrši upis za sve uzraste, najmlađa grupa je od 4 godine, veteranska grupa zavisi od želje igrača i nema starosno ograničenje. Polaznika ima u svakoj od grupa i nema nikakvih prepreka - rekao je Dinčić, a zatim je dodao: 

- Od opreme za probu su neophodni: kaiš, čista obuća sa tankim đonom, helanke ili trenerka, to je već stvar želje, majica i suknja do kolena. 

Folklorni ansambl Masuka sastoji se od 40 članova, a nastupe imaju širom zemlje. 

- Imamo dosta nastupa. Poslednje smo bili na festivalu ,,Zlatni opanak" , gde smo bili treći. Bili smo učesnici na šestom međunarodjnom festivalu u Bugarskoj "Folk nuance". Svakako mnogo putujemo i volimo da se družimo. Takođe, volimo folklor - zaključio je Dinčić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: