ČUDESAN PREOKRET SRBIJE! "Delfini" gubili PET RAZLIKE, pa POTOPILI Crnu Goru!


IZVOR: Republika - 21.07.2023 | 07:17


Četa Uroša Stevanovića stigla je do pobede posle peteraca.

Foto: Vaterpolo savez Srbije
ČUDESAN PREOKRET SRBIJE! "Delfini" gubili PET RAZLIKE, pa POTOPILI Crnu Goru!

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspela je da savlada Crnu Goru posle peteraca (17:15) i sa drugog mesta u svojoj grupi plasira se u osminu finala Svetskog prvenstva.

Posle poraza od Španije i ubedljivog trijumfa protiv Južne Afrike, četa Uroša Stevanovića ušla je katastrofalno u duel sa Crnogorcima, te su "ajkule" stekle prednost od 5:0 protiv "delfina".

Delovalo je da našem timu preti još jedan potop, sredinom druge deonice bilo je 8:4 za protivnika, ali tada je krenuo nestvaran preokret završen petercima.

Već do poluvremena je smanjio zaostatak na 8:7, da bi na oko minut pre kraja utakmice Srbija stigla i do prvog vođstva na utakmici - 13:12. Bio je i napad za "+2" nije iskorišćen, usledilo je izjednačenje a napad za pobedu nije iskorišćen.

Foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije

 

Na petercima su Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić dali golove, dok je Radulović pogodio prečku kod Crnogoraca i veliko slavlje moglo je da usledi. U osmini finala naš tim igraće protiv Hrvatske ili Japana koji svoj meč igraju u 12 časova.

Srbija – Crna Gora 17:15 (3:6, 4:2, 2:3, 4:2 - 4:2)

Bazen Marina Mesi. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Spiritosanto (SAD). Igrač više: Srbija 8 (6), Crna Gora 11 (5).

SRBIJA: Mišović, Radulović 1, Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić, Milojević, Drašović 1, Jakšić 3, Janković, Ubović 1, Vučinić 5, Martinović, Mitrović. Savezni selektor: Stevanović.

CRNA GORA: Andrić, Mačić 1, Perković, Averka 2, Čučković 1, Popadić, Vidović, Đ.Radović 1, Ukropina 2, Spaić, Matković 3, V.Radović 2, Tešanović. Savezni selektor: Gojković.

Strelci iz peteraca: Drašović, Radulović, Vučinić i Jakšić za Srbiju, Perković i V.Radović za Crnu Goru.

BONUS VIDEO