Srbija i Hrvatska zajedno organizuju SP!


IZVOR: Republika - 16.02.2018 | 16:20


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović da dve zemlje podnesu zajedničku kanditaturu za veliko takmičenje.

Foto: AP/D. BANDIĆ

Aleksandar Vučić i Kolinda Grabor Kitarović

Hrvatski "Index" prenosi izjavu Vučića za televiziju RTL, u kojoj kaže da je siguran u uspeh potencijalne zajedničke kandidature.

- Živelo prijateljstvo Srbije i Hrvatske - uzviknuo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Lisinskom, na kraju nedavne posete Hrvatskoj. To "prijateljstvo" čelnici država sada žele dokazati i na sportskom planu. Kolinda je u Zagrebu organizovala svečanu večeru u čast srpskog kolege, a RTL je objavio šta je Vučić tom prilikom rekao pred domaćicom i ostalim zvanicima, piše "Indeh.hr".

- Dogovorili smo da se prijavimo za zajedničku organizaciju nekog velikog takmičenja, na primer Svetskog prvenstva. To sigurno dobijamo ako idemo zajedno. Predsednica je za. Nadam se da će se i Andrej (hrvatski premijer Plenković) saglasiti. Ana (premijerka Srbije Brnabić) će mene odmah poslušati - rekao je Vučić. 

Ipak, portal navodi da nije u pitanju Mundijal u fudbalu, već verovatno košarka, rukomet ili vaterpolo. 

Hrvatske kolege u prvi plan ističu ogroman broj prepreka ka samoj kanditaturi, a kamoli organizaciji tako velikog takmičenja, ali i da su vodeći ljudi dveju zemalja veliki ljubitelji sporta. 

- Kolinda u "kockicama" i s pivom u ruci ne propušta utakmice Hrvatske na Maksimiru, a Vučić se hvali da se u mladosti kao pripadnik "Delija" tukao oko tog stadiona - piše "Index".