PIROVA POBEDA SRBIJE! Olimpijske igre ostale samo pusti san, "orlovi" bolji od Holandije!


IZVOR: Republika - 23.01.2023 | 19:37


Rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Holandije sa 32:30 (15:17, 17:13) u okviru trećeg kola druge faze na šampionatu sveta u Poljskoj.

Foto: Tanjug/AP
PIROVA POBEDA SRBIJE! Olimpijske igre ostale samo pusti san, "orlovi" bolji od Holandije!

Cilj Srbije je da bude među prvih 10 reprezentacija na ovom turniru, što bi garantovalo učešće na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine. 

Srbija je loše ušla u ovaj duel i pored uloge favorita, pa su Holanđani od starta utakmica ušli u otvoren "klinč" sa "orlovima".

Foto: www.profimedia.rs

Rukometna reprezentacija Srbije

Na poluvreme se otišlo sa prednošću Holandije od 17:15, a u sličnom ritmu nastavio se i u drugom poluvremenu.

"Orlovi" su uspeli da pred kraj utakmice konačno slome otpor žilave Holandije i u finiš uđu sa dva gola prednosti - 31:29.

Pre ovog meča Srbija je bila treća na tabeli sa četiri boda i izgubila je sve šanse za plasman u četvrtfinale SP. Ali, Orlovi su se nadali čudu i eventualnoj pobedi od 14 golova razlike, ili "kiksu" Hrvatske u meču sa Bahreinom, kako bi ušli među 10 reprezentacija koje idu u kvalifikacije za Olimpijske igre. Međutim, ništa od toga se nije desilo pa je Srbija na kraju završila na 11. mestu i bez puta u Pariz 2024. godine.

Marko Milosavljević je bio najefikasniji večeras u reprezentaciji Srbije sa devet golova, a Pešmalbek je postigao šest. Kod Holanđana najefikasniji Smits sa šest golova.

  (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-90620-42647"));

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO: