NEPRAVDA ILI NEŠTO DRUGO? Angelina Topić ostala bez velikog priznanja!


IZVOR: Republika - 23.10.2022 | 04:25


Nije joj se dalo.

Foto: Tanjug/AP
NEPRAVDA ILI NEŠTO DRUGO? Angelina Topić ostala bez velikog priznanja!

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić se nalazila u finalnom izboru nagrade koja se dodeljuje zvezdama u usponu u evropskoj atletici, ali nažalost na kraju je nije osvojila.

Umesto Angeline, priznanje je prigrabila Elina Cengo, koja je osvojila zlatnu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u bacanju koplja, gde je bila ispred srebrne srpske atletičarke Adriane Vilagoš.

Kada je u pitanju muška konkurencije nagrada je pripala Mikolasu Aleknu, koji je poput Cengko bio zlatan na pomenutom prvenstvu Starog kontinenta.

 

 

Kada su u pitanju najbolji atletičari nagradu su podelili Mondo Duplantis i Jakob Ingebrigtsen. Zanimljivo je da su četiri godine ranije njih dvojica podelila i nagradu za zvezdu u usponu.

Duplantis je ove godine čak tri puta obarao rekord u disciplini skok s motkom, dok je Ingebrigtsen na početku godine oborio svetski dvoranski rekord u trci na 1500 metara, da bi nakon toga osvojio pet zlatnih medalja.

Pored Šveđanina i Norvežanina za ovu nagradu bio je nominovan i grčki skakač u dalje Miltiadis Tentoglu.

 

 

Pored njih je bio kandidovan i grčki skakač u dalj Miltiadis Tentoglu.

Kod žena dileme nije bilo, pobednica je bila jedinstvena holandska atletičarka Femke Bol.

Ona je u Minhenu izdominirala na 400 metara i osvojila tri zlatne medalje u tri različite discipline na toj dužini (400 metara, 400 metara s preponama i 4x400 metara štafeta).

Ceremonija Golden traks održana je u Talinu, a po prvi put nagrade su dodeljene i trenerima.

 

 

U ženskoj konkurenciji ona je otišla u ruke Kade Delić-Selimović iz Bosne i Hercegovine, dok je kod muškaraca najbolji bio Heiko Vat iz Estonije.

Na ceremoniji Golden traks koja se održavala u Talinu su po prvi put dodeljene nagrade za trenere, a iste su otišle u ruke Kade Delić-Selimović iz Bosne i Hercegovine i Heiko Vat iz Estonije.

Dodeljena je nagrada za fer-plej, a ona je pripala Nahuelu Karabani iz Andore, koji je tokom kvalifikacione trke na 3.000 metara stiplčez na Evropskom prventvu zastao kako bi pružio pomoć drugom atletičaru.

BONUS VIDEO: