(FOTO) Dončić i Dragić bodre slovenačke rukometaše: GLAVE GORE, VI STE ŠAMPIONI!


IZVOR: Republika - 16.01.2018 | 15:51


Strasti nakon utakmice u rukometu između Slovenije i Nemačke (25:25) i dalje se ne stišavaju, pošto su arbitri oteli čistu pobedu Slovencima. Putem društvenih mreža su se oglasili i njihove kolege iz košarkaške reprezentacije Goran Dragić, Luka Dončić i Klemen Prepelič, koji su iskazali punu podršku četi Veselina Vujovića.

Foto: Tanjug/AP

Vujović protestuje kod sudija na utakmici sa Nemačkom

Slovenci su su dali gol dve sekunde pre kraja, vreme je potom isteklo, a oni počeli da slave. Sudije su,međutim, prekinule slavlje i otišle da pogledaju usporeni snimak.

Sporan detalj je nastao kada je Nemačka, iako joj nije ostalo mnogo vremena, želela da krene u napad, ali se tu isprečio Blagotinšek, rukometaš Slovenije.

Arbitri su ovo okarakterisali kao nesportsko ponašanje, isključili su slovenačkog rukometaša i pride dodelili sedmerac Nemcima iz koga su ovi spasili bod.

Igrači, selektor i mediji su burno protestovali, dogodila se situacija koja nikada nije viđena u svetu rukometa,a oglasio se čak i predsednik Borut Pahor. 

Foto: Twitter.com/Goran Dragić Printscreen

Žalili su se i brojni drugi sportisti iz Slovenije, među njima i košarkaš Reala Luka Dončić, igrač Majamija Goran Dragić i reprezentativac Slovenije Klemen Prepelič, osvajači zlatne medalje sa poslednjeg Evropskog prvenstva u Turskoj. 

Luka Dončić je na Tviteru napisao samo „SRAMOTA“, dok je Dragić objavio Prepeličev komentar „Sramota!! Vi ste šampioni!! Glave gore!! Sve se vraća sve se plaća!!“