Počasni predsednik Partizana Željko Tanasković opleo po Tentu: Zaustavimo samovolju i sačuvajmo decu u Srbiji!


IZVOR: M. S. - 07.07.2022 | 14:28


Roditelji mladih igračica su mi rekli da se opredeljuju za Tent jer im je obećano da će deca igrati za reprezentaciju, rekao je Tanasković.

Foto: Tanjug/AP
Počasni predsednik Partizana Željko Tanasković opleo po Tentu: Zaustavimo samovolju i sačuvajmo decu u Srbiji!

Legendarni odbojkaš Željko Tanasković, sada počasni predsednik OK Partizan efbet, sazvao je konferenciju za medije na kojoj je otvoreno upro prstom u Ivana Kneževića, generalnog sekretara OS Srbije. Javno ga je optužio za nemar, neprofesionalizam i zluopotrebu položaja.

- Poslali smo 26. maja zvaničan dopis savezu za sastanak, ali nismo dobili nikakav odgovor niti termin za sastanak, što govori o neprofesionalnom odnosu generalnog sekretara Ivana Kneževića. Država Srbija nikada nije imala odgovorniji i prisniji odnos prema sportu. U svim oblastima društvenog života, pa i ovog našeg sportskog, energija, podrška i pomoć predsednika Aleksandra Vučića nas obavezuje da i mi budemo odgovorni i da stvaramo novu vrednost. Nije tajna da Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, istinski ljubitelj sporta, posebno odbojke, koji je napravio pravu odbojkašku idilu na Ubu, odbojkaškom sportu daje punu podršku i logistiku i time nas još više obavezuje da budemo funkcionalniji i uspešniji. Dalje, zloupotreba funkcije i uticaja generalnog sekretare Ivana Kneževića prilikom pregovora i dovođenja mladih perspektivnih igračica u OK Tent sve nas ostale omalovažava i stavlja u neravnopravan položaj. Roditelji su mi rekli da se opredeljuju za Tent jer im je obećana neka od reprezentativnih selekcija. Njegov zadatak je, takođe, i da se bavi rešavanjem problema u okviru saveza, koji su od strateškog značaja, a jedan od njih je nevalidni stipendijski ugovor.

Foto: Starsport

Ivan Knežević

 

- Naime, pre tačno godinu naša igračica je imala potpisan stipendijski ugovor, uslovljen od saveza, i po tom ugovoru je bila u obavezi da potpiše dalji profesionalni ugovor na četiri godine, ali je uz dozvolu Odbojkaškog saveza ipak otišla u inostranstvo i na taj način sva naša ulaganja prethodne četiri godine u nju su propala. Zbog nezainteresovanosti i neodgovornosti generalnog sekretara Kneževića da reši nastali problem, mi, kao klub, morali smo da angažujemo advokata, povezali ga s Odbojkaškim savezom i dali konstruktivna, zakonski prihvatljiva rešenja. Da ne postoji strategija i vizija generalnog sekretara u savezu kao profesionalca, govori i činjenica da se svake dve godine menja pravilnik, bez konsultacija i otvorenog razgovora s klubovima. Takođe, želimo da napomenemo da se ovo naše nezadovoljstvo odnosi samo na Ivana Kneževića, da ovim želimo da ukažemo predsedniku Zoranu Gajiću da će nas ovakvo ponašanje i neodgovornost generalnog sekretara sprečiti da podignemo odbojku na viši nivo - izjavio je Tanasković i dodao da je ovo samo prvi deo obraćanja javnosti ukoliko se uskoro stvari ne poprave.

Za odgovor smo pozvali i Ivana Kneževića, ali se on nije javljao na telefon niti odgovarao na poruke do trenutka kada je ovaj tekst objavljen.

BONUS VIDEO