Šešum o utakmici protiv Hrvatske: DIŽE SE NEPOTREBNA FRKA, mi se družimo međusobno


IZVOR: Republika - 11.01.2018 | 17:17


Kapiten naše rukometne selekcije Žarko Šešum izjavio je pred duel protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu da se bez potrebe diže pompa u medijima.

Foto: Starsport

Rukometaši Srbije imaju vrlo ozbiljan test na startu šampionata

Šešum je izjavio da razume kako ovakvi dueli nose posebnu težinu, ali i da je potrebno da se tenzija malo spusti.

Tenzija sama po sebi postoji na startu svakog velikog takmičenja. Nadam se i ubeđen sam da će na terenu biti sve sportski i fer između nas. Biće poseban doživljaj igrati u takvoj atmosferi. Prva utakmica donosi samo dva boda, ništa više. Nije kraj sveta šta god da se desi. Drgačije je bilo pre pet godina kod nas u Beogradu, bilo je polufinale", rekao je Šešum za sajt RSS.

On je dodao da su srpski i hrvatski igrači pre svega prijatelji, a potom rivali.

- Puno nas igra zajedno ili često jedni protiv drugih. Uvek je fer i sportski, najnormalnije moguće. Puno igrača živi zajedno, jede isti hleb. Više se u medijima stvorila tenzija. Biće na terenu varnica i svega, ali sve u sportskim okvirima".

Šešum je izjavio da je glavni cilj svih u timu prolazak u drugi krug, odnosno da se takmičenje završi na nekoj od prve tri pozicije u grupi sa Hrvatskom, Islandom i Švedskom. Istakao je da poštuje sve rivale, da Šveđani i Islanđani kao nacije sa dugom rukometnom tradicijom uvek slove za neugodne rivale.