POKRENUT POSTUPAK PROTIV ZVEZDE: Crveno-bele čeka kazna zbog ispada DELIJA!


IZVOR: Republika - 12.10.2021 | 16:26


Rukovodstvo ARKUS lige pokrenuće disciplinski postupak protiv RK Crvena zvezda zbog incidenata navijača na utakmicu protiv Novog Pazara

Foto: Starsport

 

Rukovodstvo lige navelo je da je pažljivo i profesionalno analiziralo snimke i izveštaje sa utakmice Zvezde i Novog Pazara, odigrane u nedelju u Beogradu, a zbog istakmutih transparenata navijača crveno-belih, Zvezdu očekuje kazna.

- Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga će biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne- navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor ARKUS lige Milorad Šolević.

Foto: Starsport

Rukometni derbi Crvene zvezde i Partizana

On je izrazio žaljenje zbog incidenta i osudio postupak navijača.

- Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti - incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima- naveo je Šolević.

U saopštenju se navodi da je navijanje do 40. minuta utakmice bilo u sportskom i fer-plej duhu, a da se u 40. minutu sa tribina čulo neprimereno skandiranje, kada su navijači razvili i uvredljive transparente.