NE ŽELI PUTEM UDOVIČIĆA I ŠAPIĆA: Nikola Rađen EKSKLUZIVNO o životnim planovima u igračkoj penziji


IZVOR: Marija Stefanović - 29.08.2021 | 04:30


Nemam ambicije da krenem Šapićevim ili Udovičićevim putem, želim da stvaram šampione kad se povučem iz bazena, kazao je Nikola Rađen za Srpski telegraf.

Foto: ST/Vladimir Lukić/Tanjug

Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić su ušli u politiku, Nikola Rađen ima druge planove

Među legendama srpskog vaterpola svakako se nalazi i ime bivšeg reprezentativca Nikole Rađena (36). Tokom dugogodišnje karijere Nikola je osvojio mnogobrojne medalje sa reprezentacijom, a bio je i prvak Lige šampiona sa Partizanom (2011. godine) i sa Crvenom zvedom (2013).

Jedinu mrlju na karijeru bacila mu je dvogodišnja suspenzija zbog korišćenja kokaina 2015. godine, ali i pored toga Rađen je uspeo da se vrati na pravi put i da ponovo zaigra. Poslednjih godina Nikola se posvetio i radu sa decom, a za Srpski telegraf je priznao da bi nakon završetka karijere voleo da se posveti stvaranju novih šampiona.

Tokom leta ste vodili kamp vodenih sportova Crvena zvezda, kako ste zadovoljni ovom akcijom?

- Napravili smo jako lepu stvar i kamp smo držali u Ljigu, Gračanici, Mionici i Beogradu. Srećan sam što je sve bilo dobro organizovano. Imamo polaznike iz celog sveta i verujem da će se broj povećavati u budućnosti.

Rađen: Na suspenziju gledam kao na neku povredu, samo sam se trudio da se što pre završi

Foto: Starsport

Nikola Rađen

Da li to znači da ćete se na kraju karijere posvetiti radu sa decom?

- Rad sa decom mi veoma prija i to je možda nešto najlepše. Moja je želja da ih osposobim i da napravim neke buduće šampione. To je stvar kojom želi da se bavim i kad zvanično prekinem karijeru, što će biti verovatno uskoro.

Vaši bivši saigrači Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić prešli su u politiku, nakon završene karijere. Imate li vi takvih ambicija?

- Nemam ambicija da uđem u politiku kao Udovičić i Šapić. Njihovi angažmani samo govore kakvi su bili u bazenu. Da su te persone jako uspešne, i dobra je stvar što iz vaterpola imamo ljude koji su reprezentativni na svojim pozicijama.

Srbija će i dalje biti svetska sila

Srbija je osvojila zlato na OI u Tokiju, ali da li ćemo ostati u vrhu posle smene generacije?

- Nije mala stvar kad ode sedam igrača, ali verujem da ćemo i dalje biti svetska sila.

Ko bi činio vaš idealni tim?

- Uf, teško pitanje. Imali smo toliko dobrih igrača, nije lako izabrati. Neka Denis Šefik bude na golu, desno Filip Filipović i Dušan Mandić, na centru Duško Pijetlović, a levo Andrija Prlainović i Stefan Mitrović.

 Rekli ste da planirate uskoro da se povučete iz bazena, kako biste iz ove perspektive opisali svoju karijeru?

- Bilo je dosta teško i dugačko, šalim se. Osvojene su mnogobrojne medalje sa reprezentacijom, zatim dve Lige šampiona, sa Zvezdom i Partizanom. Mnoge duple krune i tako dalje. Može se reći da sam zadovoljan.

Foto: Starsport

Rađen je nastupao za Partizan i Crvenu zvezdu tokom karijere

Da li ste pomislili da se nikada nećete vratiti u bazen kada ste suspendovani jer ste bili pozitivni na kokain posle meča sa Španijom u Svetskoj ligi?

- Ja na to gledam kao na neku povredu. Imao sam suspenziju, koja se završila na najbolji mogući način. Nakon nje sam potpisao jedan od najboljih ugovora u karijeri, otišao sam u Rusiju i sa Dinamom sam beležio vrhunske rezultate.

Da li vam je krivo što vas je to udaljilo od reprezentacije?

- Desilo se šta se desilo, posvetio sam se nekim drugim stvarima. U životu samo moramo da se trudimo da loše stvari što pre završimo i ne ponavljamo.

Tokom karijere imali ste priliku da predstavljate i Zvezdu i Partizan, da li vam je to teško palo?

- Svakako da nije bilo lako. To sam tek razumeo kada sam došao u Zvezdu i bilo mi je žao što to nisam ranije učinio. Većina nas je počela u Partizanu, ali u Zvezdi smo stasali i osvojili sve što se može osvojiti. To mi je najlepši trenutak u karijeri.