SRPKINJE VEĆ VIĐENE U NAREDNOJ RUNDI: Održan žreb za Svetsko prvenstvo u rukometu!


IZVOR: Republika - 13.08.2021 | 13:59


Danas je održan žreb za Svetsko prvenstvo za rukometašice. Kada se sve sagleda, može se reći da su reprezentativke Srbije dobro prošle.

Foto: Starsport

Ipak neće biti tako lako. 

Srpkinje će se u grupi naći zajedno sa olimpijskim vicešampionom Rusijom, Poljskom i Kamerunom. Kako se čini velike su šanse da se naše devojke nađu u narednoj fazi.

Podsetimo se, sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu u Španiji je takav da će se iz osam grupa po prve tri plasirati u narednu fazu nadmetanja.

A nakon glavne runde koja će se igrati u četiri grupe sa po šest timova, po četiri prvoplasirane selekcije osiguraće plasman u četvrtfinale.

Prema održanom žrebu, sastavljene su sledeće grupe:

Grupa A: Francuska, Crna Gora, Angola, Slovenija;

Grupa B: Rusija, Srbija, Kamerun, Poljska;

Grupa C: Norveška, Rumunija, Azija 3, Azija 4;

Grupa D: Holandija, Švedska, Severna Amerika i Karibi 1, Azija 5;

Grupa E: Nemačka, Mađarska, Češka, Slovačka;

Grupa F: Danska, Azija 1, Tunis, Kongo;

Grupa G: Hrvatska, Azija 2, Južna i Centralna Amerika 1, Severna i Centralna Amerika 3;

Grupa H: Španija, Austrija, Južna i Centralna Amerika 2, Azija 6;

Treba napomenuti da još uvek nisu poznati svi učesnici pošto se čekaju završeci šampionata u Aziji, Južnoj i Centralnoj Americi kao i Severnoj Americi.

Naš selektor Uroš Bregar je prilično optimističan da će naše devojke uspeti da izbore plasman u narednu fazu takmičenja.

- Kao i u svakom žrebu, može da bude bolje, a može da bude i lošije. Dobili smo Rusiju koja je na upravo završenim Olimpijskim igrama igrala finale, tako da je Rusija veoma kvalitetan protivnik. Sa njima bih želeo da igramo za prvo mesto u grupi. Zatim, imamo Kamerun i Poljsku. Znamo da je Poljska dva puta bila četvrta na Svetskim prvenstva u bliskoj prošlosti, tako da imaju dobra iskustva sa velikih takmičenja.

Bergam je takođe istakao da Srbiji neće biti lako u narednoj fazi takmičenja.

- Posle preliminarne, verujem da idemo u sledeću fazu takmičenja, a tamo nas čekaju tri najbolje plasirane ekipe iz grupe A koju čine Francuska, Crna Gora, Angola i Slovenija. Sve su to odlične ekipe - zaključio je selektor Srbije, Uroš Bregar.

Svetsko prvenstvo u Španiji na programu je od 1. do 19. decembra ove godine.