NOVI PORAZ DELFINA: Hrvatima KLASIK u Tokiju - MUKE za Srbiju pred četvrtfinale!


IZVOR: Republika - 31.07.2021 | 07:34


Srbija izgubila drugi susret na OI.

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na Olimpijskim igrama, ovoga puta od selekcija Hrvatske rezultatom 14:12.

Hrvati su mnogo bolje započeli meč, u prvoj deonici su ekspresno stigli do 5:1, ali onda su se "delfini" vratili u igru. Izabranici selektora Dejana Savića odigrali su znatno angažovanije u odbrani, nekoliko puta su sačuvali svoj gol i sa igračem manje, a nakon pogotka Filipa Filipovića na semaforu je stajalo 5:4. Do kraja prvog dela igre, "barakude" su dale još jedan gol, pa su sa prednošću od dva razlike otišle na veliki odmor (6:4).

Reprezentacija Srbije uspela je da se potpuno vrati u trećem kvartalu, a na tri minuta pre kraja bilo je 8:8. Ipak, Hrvatska je u poslednju četvrtinu ušla sa dva gola prednosti (10:8), potom je povela i sa 11:8, pa su "delfini" bili već tada u jako teškoj situaciji.

Najefikasniji na meču bili su Maro Joković i Paulo Obradović sa po četiri gola, od kojih su neki bili ključni, dok je tri dao Perica Bukić,

Kod Srbije je Nikola Jakšić tri puta pogodio, a po dva Filip Filipović i Strahinja Rašović.

Podsetimo, u grupi B ranije danas pobede su ostvarile selekcije Crne Gore i Španije, pa će se naša reprezentacija u poslednjoj rundi sa Crnogorcima boriti za 3. mestu uoči četvrtfinalnih borbi.