Obradović zadovoljan pobedom protiv Kine: Raduje me pristup igri


IZVOR: Republika - 02.12.2017 | 17:34


Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović izjavio je da ga raduje pristup igračica nacionalnog tima meča protiv Kine.

Foto: rss.org.rs

Obradović sa srpskim rukometašicama

Srbija je pobedila Kinu 43:23 u meču prvog kola grupe D na SP u Nemačkoj.

- Zadovoljan sam jer su devojke svesne gde su došle i šta im je činiti. Od prvog sekunda su ušle ozbiljno u igru i tako završile. To me jako raduje, da nisu popustile, već su držale ritam svih 60 minuta. To nam je potrebno za naredne utakmice koje dolaze na Svetskom prvenstvu - rekao je Obradović.

Srbija će u nedelju od 14 časova igrati protiv Kameruna.

- To je jedna dosta korpulentna ekipa. Pružile su dobar otpor Nemicama u prvom poluvremenu. Slomile su ih u drugom poluvremenu. Očekujem nezgodnu utakmicu, ali i pored toga sam optimista. Nećemo nikoga precenjivati, niti potcenjivati. Znamo šta je naš kvalitet i moramo da verujemo u njega. To ćemo maksimalno koristiti na ovom SP - rekao je selektor Srbije.

On se osvrnuo i na povratak Andree Lekić u reprezentaciju.

- Andrea je jako bitan igrač i čovek za ovu reprezentaciju. Videli ste koliko zdušno bodri ove devojke. Danas je imala prvi kontakt sa loptom. Videćemo da protiv Kamerunki zaigra bez rizika, da oseti podlogu, teren, saigračice i sve ono što je neophodno za naredne mečeve - rekao je Obradović.

Slađana Pop-Lazić kaže da su rukometašice Srbije otvorile meč pod malim stresom.

- Početak je prvenstva i protivnik koga ne poznajemo, ali smo svih 60 minuta držali isti nivo. Nije bilo kao po običaju 'lako ćemo', nego smo do kraja ostali koncentrisani - rekla je Pop-Lazić.