Rat može da počne: Zakazana tuča godine, BRITANAC BRANI TITULU PROTIV "RASISTE"!


IZVOR: Republika - 17.10.2020 | 12:53


Posle skoro godinu dana pregovora, Entoni Džošua konačno če ispuniti svoju obavezu prema izazivaču Kubratu Pulevu, protiv koga će braniti pojaseve u WBA,IBF, i IBO teškaškim kategorijama.

Foto: Tanjug/AP

Entoni Džošua

Uprkos optužbama o rasizmu koje su potekle iz kometara Puleva tokom jednog intervjua, gde je rekao da je Anglo-Afrikanac Džošua "bolje pocrneo od njega", tuča između trostrukog šampiona i prvog izazivača konačno će se održati!

Kako je preneo bokserski promoter Edi Hern, britanska gromada i bugarski veteran sastaće se 12. decembra u londonskoj "O2" areni.

Za ljubitelje boksa ovaj susret biće prava poslastica, iako kladionice Džošuu već vide kao jakog favorita.

Činjenica je da Entoni Džošua ima skor od 23-1, ali je takođe činjenica da on na poslednje dve tuče sa veoma potcenjenim Endijem Ruizom nije izgledao spektakularno. Posebno se ističe jedini poraz u karijeri koji mu je meksički borac naneo u januaru 2019. godine, kada ga je završio tehničkim nokautom.

Foto: Tanjug/AP

Endi Ruiz jedini je čovek koji je zaustavio Entonija Džošuu

Sa druge strane, Kubrat Pulev ima 39 godina, ali i skor od 28-1, kao i pobednički niz od osam trijumfa za redom. Poslednji poraz Pulev je doživeo upravo u "O2" areni, kada ga je Vladimir Kličko pobedio odlukom sudija.

Oba borca imaju dinamit u šakama, brada Bugarina deluje čvršće od Džošuine, ali je Englez osam godina mlađi i daleko bolji tehničar, tako da je spektakl gotovo zagarantovan.