Petar Nenadić opleo po našim trenerima: Srbija nema kult reprezentacije


IZVOR: Republika - 06.04.2020 | 11:51


- Od 2006. godine, dakle zadnjih 14, mi nismo imali dobrog selektora. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem šta - rekao je za Balkan-Handball Petar Nenadić, rukometaš mađarskog Veszprema i srpski reprezentativac.

Foto: Tanjug/AP

Petar Nenadić

- Stranac nam je jedino rešenje, nema drugog izlaza jer 95 posto srpskih trenera stalo je u vremenu i prostoru. Bilo koji će nam doneti boljitak. Oni se bave rukometom, zovu naše selektore, raspituju se od igračima, a naše to baš i ne zanima. Je li to zbog ega ili neko misli da je najpametniji, ne znam - nastavlja Nenadić, uporedivši Srbiju sa Hrvatskom.

- Zabrinjavajuće je što nama igrači ni ne dolaze, Hrvatska konstantno uvodi nove talente, daje im šansu i svaka čast. Vrhunski Hrvati rade sa novim igračima, a kod nas ih je jako malo, a i oni koji valjaju, otići će negde gde ne bi trebali.

Hrvatska, uz talente koji dolaze, kako kaže Nenadić, ima još nešto što Srbija nema ni ne zna godinama za to - kult reprezentacije.

- Postoji i kod nas igrača krivica zašto je to tako, nije sporno. Ali nervira me jer niko neće preuzeti odgovornost, već se sve radi od danas do sutra, niko nema viziju.