IVANA ŠPANOVIĆ: Odbrana još slađa jer je izborena u poslednjoj seriji


IZVOR: Republika - 01.09.2017 | 19:48


Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da je ponosna zbog odbrane trofeja Dijamantske lige, posebno jer je do uspeha stigla skokom u poslednjoj seriji.

Foto: instagram.com/ivanaspanovic

Dokazala da ume da se izbori sa pritiskom: Ivana Španović

Španović je, nakon što je nesrećno ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu jer joj se broj odlepio baš u šestoj seriji, godinu završila odbranom titule u Dijamantskoj ligi rezultatom od 6,70 metara.

- Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske lige, mnogo mi znači ova pobeda naročito posle svega što se desilo u Londonu. Ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja.

Trener Goran Obradović istakao je da je celo takmičenje obeležila velika neizvesnost i razlika u samo nekoliko centimetara.

- Moram da priznam da skakačice večeras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od 20 minuta i bilo im je jako teško da se vrate. Ipak, Ivana je još jednom dokazala da ume da se izbori sa pritiskom i da u šsestoj seriji odnese pobedu, i odbrani Dijamantski trofej od prošle godine- zaključio je trener Obradović.