Gradonačelnik Novog Sada primio karatiste


IZVOR: Tanjug - 03.05.2019 | 11:51


Gradonacčlnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas članove karate kluba "Šotokan 021" koji su sa 9. Šotokan evropskog prvenstva, održanog u Baru, doneli šest medalja, tri zlata, dva srebra i jednu bronzu.

Foto: Tanjug/J. PAP

Miloš Vučević

- Veliko mi je zadovoljstvo da ugostim naše karatiste, sjajne reprezentativce koji su na najbolji mogući način predstavili državu Srbiju, naš grad, ali i sebe i svoj klub na Evropskom šotokan kupu u Baru. Takmičari donose mnogo medalja i pokazali su da karate i drugi borilački sportovi imaju plodno tlo u Srbiji - rekao je Vučević. 

On je podsetio da su na ovom kupu učestvovali takmičari iz 21 države, a Srbija je u ukupnom plasmanu zauzela treće mesto. 


- Najmlađa među našim karatistima Lana (Petrović, koja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji ''Kate devojčice 2008-2009. godište''), rekao je Vučević, "ne samo što je osvojila zlato, već je i u ukupnom plasmanu bila najbolja od devojčica u toj kategoriji. 

Predsednik i jedan od trenera kluba ''Šotokan 021'' Vladimir Gajinov rekao je da podrška mnogo znači i da predstavlja podstrek za dalji rad i uspehe.

- Naši karatisti, ali i karatisti iz cele Srbije, predvođeni Šotokan savezom, dali su svoj maksimum i osvojili smo treće mesto (u ukupnom plasmanu). Pred nama je još jedno važno takmičenje, 11. maja prvenstvo države u okviru Šotokan saveza, gde će se videti ko su kandidati za sledeći svetski kup koji se u oktobru održava u Karlovim Varima. Očekujemo da ćemo, uz marljiv rad i malo sportske sreće, ponovo imati uspeha pa da se nađemo ovde na istom mestu - rekao je Gajinov.