Makabi se oprostio od Boškovića rečima koje kidaju dušu: "Odmori se u miru, dragi Novače!"


IZVOR: Republika - 03.02.2019 | 14:14


Rukometni klub Makabi iz Tela Aviva za koji je nastupao Novak Bošković, koji je tragično okončao sam sebi život, dirljivom porukom se oprostio od nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

- Makabi žali zbog preranog odlaska Novaka Boškovića, bivšeg rukometaša našeg kluba. Novak je 2010. godine stigao u Izrael kao mlad i talentovan igrač iz Srbije i igrao je u klubu tokom sezona 2010/11, 2011/12, 2013/14. i 2015/16. On je igrao značajnu ulogu u osvajanju dva prvenstva i Kupa sa ekipom i bio je jedan od najistaknutijih i najkvalitetnijih stranaca koji su igrali u izraelskoj Premijer ligi. U sezoni 2012/13, Novak je bio najbolji strelac evropskog Čelendž kupa, u kojem je učestvovao njegov tim, a to ga je dovelo i do dresa reprezentacije Srbije. Novak je preminuo jutros pod tragičnim okolnostima i loše vesti su pogodile svet rukometa. Odmori se u miru, dragi Novače! Mi te volimo i uvek ćemo te pamtiti - stoji u saopštenju rukometnog kluba Makabi.

Bošković se jutros iz oružja u legalnom posedu sebi ispalio metak u glavu. Ovaj 29-godišnjak je samoubistvo izvršio u svojoj kući u Crvenki.