TRESE SE GRČKA: Olimpijakos traži da PAO leti iz Evrolige!


IZVOR: Republika - 10.11.2018 | 17:39


Košarkaški klub Olimpijakos zahteva od Evrolige da izbaci njegovog najvećeg rivala Panatinaikos iz takmičenja, posle optužbi koje je vlasnik tog kluba Dimitris Janakopulos izneo na račun Pirejaca.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Navijači Olimpijakosa!

Naime, Janakopulos je neposredno posle utakmice dva tima u šestom kolu Evrolige, u kojoj je PAO slavio posle produžetka, rekao da su čelnici Olimpijakosa pokušali da podmite dvojicu sudija Poljaka Jakuba Zamojskog i Italijana Karmela Paternika.

Iz pirejskog kluba su to okarakterisali kao gnusne laži i klevete, pa su angažovali advokate u odbrani svog ugleda.

- Stav Janakopulosa i Panatinaikosa prevazilazi sve granice. Mi ćemo odmah preći na konkretnu akciju kako bi istina izašla na videlo i sačuvao se ugled Olimpijakosa. Putem pisma, koje ćemo poslati čelniku Evrolige Đordiju Bertomeuu, zahtevaćemo hitnu primenu kazne koja će Panatinaikos izbaciti iz takmičenja- navodi se, između ostalog, u saopštenju Olimpijakosa.

Inače, u izveštaju delegata sa te utakmice navode se reči Janakopulosa koje optužuju Paternika i Zamojskog da su primili po 20.000 evra od Olija, pa ostaje da se vidi kako će Evroliga reagovati posle svega.