ZA NAJBOLJEG - NAJBOLJE: Centar Minesote potpisao ugovor vredan 190 miliona!


IZVOR: Republika - 23.09.2018 | 13:59


Košarkaš Minesota Timbervulvsa Karl Entoni Tauns potpisao je novi, petogodišnji ugovor sa tim klubom vredan čak 190 miliona dolara.

Foto: Tanjug/AP

Karl Entoni Tauns

Spremaju se u taboru "vukova" za život bez Džimija Batlera. Kako je jedan od najboljih igrača ekipe najavio odlazak (zatražio trejd) tako u klubu nisu sedeli skrštenih ruku pa su centru Taunsu ponudili novi ugovor na pet godina vredan 190 miliona dolara, navodi dobro obaveštene "ESPN".

- Kada sam draftovan 25. juna 2015. godine, posvetio sam se potpuno Minesoti. Na isto sam se obavezao 22. septembra 2018. Osećam isto uzbuđenje  navodi Tauns u saopštenju i dodaje:

- Obećavam navijačima, saigračima i svima u klubu da ću pokušati da ostvarim viziju čoveka koji me je draftovao, Filipa Saundersa, i njegov san o pobeđivanju s poštovanjem i dostojanstvom. Hvala svima koji su verovali u mene - zaključio je centar Minesote.

Foto: Tanjug/AP

Džimi Batler

Da mu nisu ponudili ugovor rizikovali bi u NBA ligašu da ga izgube na kraju tekuće sezone jer mu je dosadašnji isticao. Ista je situacija i sa Batler te su u upravi odlučili da su ovakvi potezi opravdani. Nema sumnje da "vukovi" spremaju veliki posao za narednu sezonu kada neće misliti i o Džijevom ugovoru.