Luković opet oblači crno-belo!


IZVOR: mozzartsport.com - 01.07.2018 | 18:54


Sportski portal "Mozzartsport" prenosi informaciju da bi centar Mornara uroš Luković nakon godinu dana ponovo mogao da obuče dres beogradskog Partizana, gde je nastupao u sezoni 2016/17.

Foto: Cibona/Željko Baksaj, Gordan Laušić & Domagoj Vranar

Luković još bliži povratku u Partizan

Luković je u Mornaru odigrao najuspešniju sezonu u karijeri, bio je najbolji bloker Jadranske lige i drugi najbolji skakač u regionalnom takmičenju. Ovaj 213 centimetara visoki centar bio i jedan od najzaslužnijih što je ekipa iz Bara prvi put u istoriji postala prvak Crne Gore prekinuvši dominaciju podgoričke Budućnosti, odnosno što je izborila plasman u plej-of Jadranske lige i Evrokup.

Dobre brojke je Luković imao tokom cele sezone u ABA ligi, imao je u proseku skoro 13 poena po meču i nešto više od 7 skokova, a najbolju partiju je pružio upravo protiv Partizana u Beogradu kada je ubacio 26 poena, uhvatio osam lopti, podelio dve asistencije i jednu blokadu uz indeks 40.

Pre dolaska u Mornar, ovaj 29-godišnji košarkaš je u sezoni 2016/17 igrao za Partizan, a u karijeri još nastupao za FMP, španski Olivar, Kumanovo, finski Tartu, Kožuv, MZT.