KARI: Ne zanima me MVP nagradu, hoću prsten


IZVOR: Republika - 31.05.2018 | 10:28


Plejmejker Golden Stejt Voriorsa Stef Kari istakao je uoči Velikog finala NBA lige da ga nagrada za MVP završne serije ne zanima.

Foto: Tanjug/AP

Stef Kari

Kari je tokom karijere dvaput proglašavan za najboljeg igrača ligaškog dela (2015. i 2016), ali nikada kada je Veliko finale u pitanju, iako su Voriorsi u dva navrata osvajali prsten sa njim u timu. Prošle sezone, to priznanje pripalo je Kevinu Durentu, dok je 2015. Andre Igudala bio najbolji.

- Ne vidim da bi značajno promenilo moju karijeru, ili šta god. Ako osvojimo prsten, a ja ne budem MVP, biću jednako srećan kao i da sam dobio tu nagradu. Istina je da želim da osvajam još titula, ali nikad nisam naglašavao individualne nagrade. Naravno, to ne znači da neću igrati agresivno, sa dosta samopouzdanja i motivacije. Igraću najbolje što mogu, a da li će to bti dovoljno za MVP, koga briga - izjavio je 30-godišnji Kari.

Da takva izjava sjajnog plejmejkera nije puka fraza, govore i reči saigrača Drejmonda Grina.

- Garantujem vam da Stef ni u jednom trenutku nije mislio o nagradi za MVP finala. Ono što svi želimo je da osvojimo prsten. Ako je pored toga dobije, sjajno. Ali, to nije nešto zbog čega on igra - kazao je krilni centar Voriorsa.

U Velikom finalu, četvrtu godinu zaredom, Ratnici će igrati protiv Klivlend Kavalirsa. Prvi meč serije igra se u Ouklendu u noći između četvrtka i petka od 3 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Prednost domaćeg terena imaju Voriorsi, a šampion će biti ekipa koja prva ostvari četiri trijumfa.