Lebron: A pitali su me možemo li u plej-of


IZVOR: Republika - 31.05.2018 | 07:57


Najbolji košarkaš Klivlend Kavalirsa Lebron Džejms otkrio je da mu je tokom sezone često postavljano pitanje da li će Kavsi uspeti da se domognu plej-ofa NBA lige.

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

- Nisam želeo da učestvujem u takvim razgovorima. Sada sve to izgleda smešno, pošto smo u samoj završnici sezone - kazao je Džejms, koji je odveo Klivlend u četvrto uzastopno Veliko finale (Lebronovo osmo u nizu).

Franšiza iz Ohaja je tokom ligaškog dela prolazila kroz teške periode. Između decembra i januara ostvarila je devet poraza u 12 mečeva, a neki od njih su bili izuzetno ubedljivi - od Minesote 28 razlike, od Toronta 34, dok im je Oklahoma ubacila čak 148 poena.

Stoga, razvila se sumnja da će Kavalirsi doživeti pravi krah.

- Razmišljao sam šta će se desiti sa timom. Nismo igrali dobro, ali ne možeš da odustaneš tek tako. Mnogo ljudi gleda u vas, deca vam se dive, a i ti se setiš da si stalno govorio da ćeš se uvek truditi da budeš najbolji što možeš. Tako da, prebrodili smo taj period... - dodao je Lebron.

Kavse u borbi za titulu očekuje duel sa aktuelnim šampionima Golden Stejt Voriorsima. Prvi meč serije igra se u Ouklendu u noći između četvrtka i petka od 3 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Prednost domaćeg terena imaju Voriorsi, a šampion će biti ekipa koja prva ostvari četiri trijumfa.