Veseli: Čast je igrati u finalu


IZVOR: Republika - 18.05.2018 | 19:34


Košarkaš Fenerbahčea Jan Veseli izjavio je da ga raduje što će još jednom imati priliku da se bori za osvajanje trofeja.

Foto: Starsport

Veseli pozdravlja navijače Fenerbahčea

Fenerbahče je u polufinalu završnog turnira u Beogradu pobedio Žalgiris 76:67.

- Čast je biti u još jednom finalu i boriti se za još jedan trofej. To je ono za šta smo se spremali cele godine. Ne možemo sada da slavimo, već moramo da idemo u hotel, da se odmorimo i spremimo za finale - rekao je Veseli i dodao:

- Mislim da je naša borbenost donela prevagu na utakmici. Borili su se i oni, ali mi smo bili koncentrisani od samog početka do kraja.

On je nekada igrao za Partizan.

- Poseban je osećaj što se fajnal-for igra u Beogradu, gradu u kom sam proveo dosta vremena. Atmosfera je bila sjajna, prava i neverovatna podrška naših navijača. Nadam se još većem broju u finalu - rekao je Veseli.

Fenerbahče će u finalu Evrolige u nedelju igrati protiv boljeg iz drugog polufinala u kom se sastaju CSKA iz Moskve i Real Madrid.

- Nemam posebne želje za protivnika. Mi svakako moramo da se spremimo za tu tešku utakmicu - rekao je on.

Veseli je posebno istakao dobru partiju Bobija Diksona, koji je tokom sezone imao dosta problema s povredama.

- Bila je ovo odlična utakmica za njega. Možda je bio i ključni igrač. Imao je problema s povredama i nema ulogu možda kakvu je očekivao, ali je prihvatio ono što mu je trener dao. Iskoristio je svoju priliku maksimalno - naveo je češki košarkaš.