Srbin preuzeo NBA klub pa pokazao koliko je HRABAR


IZVOR: Republika - 04.05.2018 | 15:11


Igor Kokoškov je ispisao istoriju! Postao je prvi Evropljanin koji je seo na klupu jednog NBA tima. Novi šef struke Feniksa dao je jedno veliko obećanje i time pokazao koliko je hrabar.

Foto: twitter.com/SB Nation

Kokoškov je preuzeo ekipu koja je u periodu velike tranzicije. Očekuje ga mnogo posla, ali i pored toga dao je jako obećanje.

- Oduševljen sam što ću biti glavni trener Finiks Sansa i zahvalan sam na pruženoj prilici koju su mi dali Robert Sarver i Rajan Mekdona. Ponosan sam što ću biti prvi trener koji je odrastao van Amerike u NBA. Takođe sam veoma srećan što se vraćam u Finiks, jer oni su mi bili kao druga porodica u poslednjih deset godina. To je mesto na kojem sam bio nekih talentovanih i uspešnih timova, i gledam ka tome da zajedno dođemo do šampionske titule - rekao je Kokoškov.

On se osvrnuo i na iskustvo iz Jute.

- Vreme koje sam proveo u Juti je neprocenjivo, a sada im je potrebna moja potpuna pažnja u plej-ofu. Jedva čekam da se, na kraju sezone, fokusiram na moj novi izazov, a to je građenje dobrog programa u Finiksu i donošenje uspeha navijačima - zaključio je Kokoškov.