ON JE TAJ KOJI REŠAVA: Kako je Bogdan oduševio Kingse


IZVOR: Republika - 18.04.2018 | 07:28


Bogdan Bogdanović je odigrao svoju prvu NBA sezonu... On je bio sve samo ne ruki. Pokazao je da može da se nosi sa svima i da je baš on igrač koji lomi utakmice. U Sakramentu su svesni da su dobili velikog košarkaša.

Foto: Tanjug/AP

Nekoliko dana po završetku sezone, Kraljevi su uradili analizu onoga što su uradili. I pored toga što nisu blistali kao tim, Bogdan Bogdanović je dobio samo pozitivne kritike.

- Početnik Kingsa Bogdan Bogdanović je zablistao u prvoj NBA sezoni. Nastupajući sa još tri rukija, Bogi je postao oslonac i košgeter, završivši sezonu sa 11,8 poena, 2,9 skokova i 3,3 asistencije po meču, uz 56 nastupa u startnoj petorci. Najbolju utakmicu imao je u januru protiv Jute, kada je ubacio 25 poena, uz šest skokova i dve asistencije. On se prikl**lučio triju igrača koji rešavaju utakmice za Kingse, presudivši svojim pogocima u utakmicama sa Golden Stejtom i Memfisom, a realizujući na mečevima tri od četiri šuta u poslednjih pola minuta igre, a da pritom razlika nije veća od dva poena - zaključili su u Sakramentu.

Pred Bogdanom je svetla NBA budućnost. Pred njim je važno leto u kojem će morati da se odmori posle paklene godine. Osetio je najjaču ligu sveta, pokazao da može, a tek od sledeće godine sledi ono pravo.