OD PREDSEDNIKA, DO KOŠARKAŠA! Evo KO je sve posetio spektakl Zvezde i Zenita na Marakani!


IZVOR: Republika/ L. M. - 23.03.2024 | 20:36


Poznate ličnosti nisu mogle da propuste zbivanja na najvećem srpskom stadionu.

Foto: Republika.rs
OD PREDSEDNIKA, DO KOŠARKAŠA! Evo KO je sve posetio spektakl Zvezde i Zenita na Marakani!

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno igraju sa ekipom Zenita u prijateljskoj utakmici bratskih klubova, a rezultat je 0:0.

Iako na samom meču za sada nema nekih zanimljivih dešavanja, manifestacije pre meča i na tribini postarale su se da svi posmatrači utakmice dožive jedan pravi fudbalski osećaj, unikatan za stadionsku atmosferu Marakane, na koju smo navikli godinama unazad. 

S obzirom da je interesovanje veliko, ne čudi što se mnoštvo poznatih ličnosti okupilo da isprati veliki događaj za Srbiju i Rusiju. 

Prisutni su košarkaši Zvezde, Branko Lazić i Nikola Topić, te legenda kluba sa Malog Kalemegdana Marko Simonović. 

Foto: Republika.rs

Košarkaši Crvene zvezde

Takođe, jedna od upečatljivih fotografije prikazuje predsdnika Srbije, Aleksandra Vučića, kako zauzima svoje mesto u loži najvećeg srpskog stadiona. 

Foto: Starsport

Aleksandar Vučić

Komentator je u prenosu naglasio da je na utakmici prisutan i Damijen Letalek nekadašnji igrač Zvezde pod komandom aktuelnog stratega kluba, Vladana Milojevića. 

Prisutan je, prema pisanjima medija i Aleksandar Vulin, rešen da podrži Zvezdu u sukobu sa ruskom ekipom . 

Evidentno je po posetiocima koliki značaj nosi susret, iako je prijateljskog karaktera. 

Crvena zvezda - Zenit

Strašna tragedija je pogodila Moskvu i Rusiju, cela planeta je šokirana jezivim masakrom koji se dogodio, otkazan je i prijateljski duel Rusije i Paragvaja, ali su se timovi dogovorili da se večerašnji meč odigra. U znak sećanja na žrtve terorističkog napada u Moskvi, pred početak utakmice održan je minut ćutanja. Ovaj gest solidarnosti i saučešća prema ruskom narodu pokazuje da su odnosi između dve zemlje na visokom nivou.

Pred duel sa prijateljskim klubom, crveno-belima je stigla sjajna vest, pošto se u Beograd vratio Gelor Kanga, a videćemo hoće li biti na Milojevićevom spisku.

Podsetimo da su Crvena zvezda i Zenit poslednji put odmerili snage tokom letnjih priprema, kada su crveno-beli trijumfovali rezultatom 2:1. Ovoga puta, oba tima će biti oslabljena neigranjem nekoliko igrača koji su na reprezentativnim dužnostima.

Delegacija ruskog tima danas je takođe bila u poseti Hrama Svetog Save.

BONUS VIDEO