SIN DEJANA MILOJEVIĆA PRIMIO ORDEN OD VUČIĆA! Emotivna scena na dodeli priznanja!


IZVOR: Republika/ L. M. - 15.02.2024 | 19:52


Velika čast preminuloj legendi.

Foto: ATA Images, Tanjug/Rade Prelić
SIN DEJANA MILOJEVIĆA PRIMIO ORDEN OD VUČIĆA! Emotivna scena na dodeli priznanja!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je ordenje zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Republike Srbije.

Među dobitnicima priznanja na svečanoj ceremoniji u zgradi Predsedništva našao se i pokojni Dejan Milojević, legendarni košarkaš Partizana i pomoćni trener Golden Stejt Voriorsa, koji je posthumno odlikovan. Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena uručen je njegovom sinu Nikoli Milojeviću.

Foto: ATA Images

Nikola Milojević na dodeli ordena

Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara, 17. januara u Solt Lejk Sitiju, gde je bio sa saradnicima na večeri noć pre gostovanja Juti. Bio je pomoćni trener u Golden Stejtu od 2021. godine i sa Voriorsima je osvojio šampionski prsten NBA lige 2022.

Dejan Milojević ostavio je neizbrisiv trag u svetu košarke. Rođen je 1975. godine u Beogradu, gde je započeo svoju impresivnu košarkašku karijeru. Bio je poznat po izuzetnoj tehnici, skoku i sportskom duhu. Sa Partizanom je osvojio brojne titule, a potom se kao trener afirmisao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Orden koji je Aleksandar Vučić dodelio Dejanu Milojeviću predstavlja priznanje za njegov izuzetan doprinos sportu i promociji Srbije kroz sportske uspehe. Milojević je svojim radom i zalaganjem postao uzor mnogima, a njegova posthumna odlikovanja su priznanje za sve što je učinio za srpsku košarku.

BONUS VIDEO