Predsednik Partizana potvrdio: LONČAR DOLAZI U KLUB, on je doveo Sija i Vona!


IZVOR: Sport klub - 21.03.2018 | 18:03


Prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović potvrdio je za "Sport klub" da će funkciju sportskog direktora ubuduće obavljati Nikola Lončar.

Foto: ST/B. BREZOVAC

Mijailović potvrdio dolazak Lončara u klub

Mijailović je rekao da su pregovori sa Lončarom u vezi sa preuzimanjem funkcije trajali prilično dugo, a da će legendarni košarkaš kluba iz Humske na novu dužnost stupiti prvog dana aprila.

– Dugo sam pregovarao sa Nikolom. On je bio naša želja od samog početka. Želeo sam da dođe mlad i energičan čovek iz Partizanove porodice. Lončar poznaje mnogo ljudi iz sveta košarke u celoj Evropi, pogotovo u Španiji gde je godinama živeo, i na kraju smo uspeli da se dogovorimo. Nikola će od 1. aprila biti naš sportski direktor - rekao je Mijailović za "Sport klub".

On je dodao da očekuje uspešnu saradnju uz ocenu da je ovo veliki uspeh aktuelne uprave kluba.

– Mislim da je veliki uspeh nove uprave da na čelo kluba dovede takvog čoveka kao što je Lončar. Očekujem izuzetno ozbiljnu saradnju sa njim i sa trenerom. Njima ću prepustiti da vode sportski sektor i moraće i svoje buduće radne aktivnosti da brane argumentima. Tajna je da već dugo sarađujemo. Savetovao sam se sa Nikolom i on je učestvovao u angažovanju naših poslednjih pojačanja Bandže Sija i Kvamea Vona. Pokazao se kao izuzetno kvalitetna osoba i kvalitetan sagovornik. Nije neko ko će po svaku cenu nešto da uradi, već želi da razgovaramo o svemu i da do najboljeg rešenja dođemo kroz razgovor. Mnogo ga cenim i mislim da ćemo imati ozbiljnu saradnju - zaključio je predsednik Partizana.