PA DA LI JE MOGUĆE? Evo KO sudi Zvezdi Meridianbet protiv Baskonije! OVO SE NEĆE DOPASTI DELIJAMA!


IZVOR: Republika/ L. M. - 17.01.2024 | 11:16


Evroliga je odredila arbitre za 22. kolo Evrolige.

Foto: Starsport
PA DA LI JE MOGUĆE? Evo KO sudi Zvezdi Meridianbet protiv Baskonije! OVO SE NEĆE DOPASTI DELIJAMA!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u okviru 22. kola Evrolige igraju meč protiv Baskonije na svom parketu, gde će dočekati i bivšeg trenera Duška Ivanovića po prvi put otkako je napustio kormilo crveno-belih. U susret ovom duelu, određene su i sudije, a odabir se neće svideti navijačima crveno-belih.

Naime, Evroliga je odredila trojicu sudija koji će deliti pravdu u Beogradu, a tu su čak dvojica iz AdmiralBet ABA lige i jedan Turčin.

Ono što se sigurno neće svideti navijačima jeste činjenica da je glavni sudija Matej Boltauzer, sudija iz AdmiralBet ABA lige, koji je u prethodno vreme dosta često sudio Partizanu, a koji je već od ranije i omražen među crveno-belom publikom.

Foto: ABA liga

Matej Boltauzer (levo)

Svojevremeno je i Nebojša Čović, predsednik kluba, imao pridike na račun ovog sudije.

- Jedino što moram da napomenem, možda nije trenutak, ali valja to jasno reći, košarkaške utakmice se ne igraju zbog sudija. Cedevita je zasluženo pobedila u trećoj utakmici, aliuz stalne provokacije sudije Boltauzera, koji se postavlja iznad svih. Mislim da taj čovek i oni koji ga delegiraju o tome treba da razmišljaju. To iritira igrače, trenere, uprave, to ugrožava postojanje regionalne lige. Čovek verovatno ima i neko drugo zanimanje i trebalo bi da se bavi tim nekim drugim zanimanjem - rekao je svojevremeno Čović.

Osim Boltauzera, na terenu će se u narandžastom dresu pronaći i Milan Nedović i Husein Čelik.

BONUS VIDEO