DRAGAN BJELOGRLIĆ PROVOCIRA DELIJE: Odlikaši kao ja podržavaju Partizan, vukovci ne navijaju za Zvezdu


IZVOR: P. Z. - 11.01.2024 | 12:46


Glumac ponovo ismevao neistomišljenike, ali sve je dobro dok ne počne da ih bije kao Gagu Antonijevića.

Foto: Starsport
DRAGAN BJELOGRLIĆ PROVOCIRA DELIJE: Odlikaši kao ja podržavaju Partizan, vukovci ne navijaju za Zvezdu

Glumac i režiser Dragan Bjelogrlić je u intervjuu za Vreme govorio o raznim temama, a dotakao se i sporta, odnosno svog navijanja za Partizan. Bio je začuđen pitanjem novinara kako je moguće to da je bio vukovac u školi, a da navija za crno-bele.

- Vama to nije kompatibilno? Pravo da vam kažem, ne sećam se nekog vukovca da navija za Zvezdu ha-ha. Ali, da ne produbljujemo. Škola mi je išla, posebno prirodne nauke - to je valjda taj hercegovački gen - odgovorio je Bjelogrlić.

Foto: Starsport

Dragan Bjelogrlić na utakmici Partizana

Potom je nastavio o svom navijačkom opredenjenju.

Što se tiče Partizana, počeo sam navijati zahvaljujući bratu Goranu, koji me je vodio na utakmice. Nema tu nikakvog dubljeg korena. Inače, u odeljenju smo bili samo nas dvojica za Partizan, a svi ostali su navijali za Crvenu zvezdu, pa čak i Hajduk i OFK Beograd - zaključio je Bjelogrlić.

Inače, poznati glumac se neretko može videti na tribinama kada god njegov Partizan igra neku utakmicu, bilo da je u pitanju košarka ili fudbal. Međutim, ovaj put se nije poneo sportski i u duhu fer pleja, kao ni nedavno kada je, praktično u ime koalicije Dragana Đilasa i Marinike Tepić, izvređao sve one koji ne žive u krugu dvojke, i poručio im "Niste vi nikakvi Beograđani, vi ste seljaci koji su od Beograda videli samo tržni centar subotom".

Međutim, ovakvi komentari, koliko god delovali sramni, su donekle i dobri kada je Bjelogrlić u pitanju. Sve je dobro dok poznati glumac ne počne da bije, kao što je bio slučaj sa Gagom Antonijevićem.

Podsetimo, Bjelogrlić je svoju ljubav prema sportu, a prvenstveno fudbalu, pokazao kada je režirao film "Montevideo, Bog te video", što mu je bio rediteljski prvenac. Potom je usledio i nastavak "Montevideo, vidimo se", dok su oba filma imala i proširene verzije od kojih je napravljena TV serija. Takođe, između ta dva ostvarenja je Bjelogrlić napravio i seriju "Na putu za Montevideo". U ovim filmovima, radilo se o prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu, koje se 1930. godine održalo u Urugvaju.

BONUS VIDEO