LEGENDARNI RUDI NIJE OPTIMISTA: Medalja za Španiju? Iskreno, teško ispred Srbije...


IZVOR: Republika - 11.08.2023 | 16:32


Za mene je broj pet lep broj. Čak sam bio blizu da potpišem peto mesto na Svetskom prvenstvu, kaže iskusni košarkaš

Foto: Tanjug/AP
LEGENDARNI RUDI NIJE OPTIMISTA: Medalja za Španiju? Iskreno, teško ispred Srbije...

Legendarni španski košarkaš Rudi Fernandez (37) govorio je o izgledima košarkaške reprezentacije svoje zemlje da osvoji medalju na predstojećem Mundobasketu.

Igrač Real Madrida pesimista je zbog činjenice da "furija" neće računati na dvojicu glavnih plejmejkera - Rikija Rubija i Lorenca Brauna.

- Za mene je broj pet lep broj. Čak sam bio blizu da potpišem peto mesto na Svetskom prvenstvu. Veoma sam iskren sa vama medijima i sa saigračima. Pored timova kao što su Kanada, Srbija, SAD, Slovenija, Australija - teško. Pričamo o veoma moćnim reprezentacijama, a sa našim problemima i izostancima peto mesto uopšte ne bi bilo loše. Moramo biti svesni da nas čeka još mnogo rada da bismo uopšte došli do tog petog mesta - ističe Fernandez za Marku.

Rudi će predvoditi aktuelnog prvaka Evrope već u petak kada će u sklopu pripremnog turnira u Malagi odmeriti snage sa Slovenijom i SAD.

- Dosad smo gledali samo sebe i naš rad, ali sada, kako nam dolaze utakmice, analiziramo i protivnike mnogo više. Videćemo u tim utakmicama gde smo trenutno. Prethodne godine nismo blistali u pripremnim utakmicama, izgubili smo dva puta od Litvanije, i moramo biti svesni da u slučaju pobeda ne smemo da poletimo, niti da padamo ako izgubimo u prijateljskim mečevima - zaključio je Rudi.

BONUS VIDEO