KRAJ SAGE: Poznato je gde Šengelija nastavlja karijeru!


IZVOR: Republika - 21.07.2023 | 12:54


Gruzina su želeli Crvena zvezda Meridianbet i Panatinaikos

Foto: Starsport
KRAJ SAGE: Poznato je gde Šengelija nastavlja karijeru!

Gruzijski centar Tornike Toko Šengelija pominjao se kao jedno od potencijalnih pojačanja Crvene zvezde Meridianbet, međutim, od tog posla neće biti ništa. Kao ni od prelaska u redove Panatinaikosa, koji je slovio za najozbiljnijeg kandidata za njegov angažman.

Nakon održane redovne skupštine crveno-beli su saopštili da su odustali od trke za Šengeliju, a u petak se oglasio i njegov aktuelni poslodavac Virtus i obradovao svoje navijače.

- S obzirom na ono o čemu se govorilo u vezi sa statusom Toka Šengelije, verujem da je valjano razjasniti da Šengelija nije na prodaju, niti je o njegovom transferu pregovarano sa drugim klubovima. Potvrđujem da će Toko, po slovu aktuelnog ugovora, biti deo tima Virtusa iz Bolonje i u narednoj sezoni - rekao je direktor kluba sa severa Italije Luka Baraldi.

Foto: Starsport

Tornike Šengelija iz vremena kada je nastupao za Baskoniju

Šengelija je u Bolonji od 2021. godine, a prethodno je igrao u CSKA, Baskonji Čikagu, Bruklinu i Valensiji. Prošle sezone je Gruzin prosečno u Evroligi beležio 9,4 poena, 3,1 skok i 3,1 asistenciju. Dva puta je osvajao Evokup, jednom VTB ligu i jednom ACB ligu.

BONUS VIDEO