LITVANCI OTKRILI KARTE! Na Mundobasketu bez NAJVEĆE zvezde!


IZVOR: Republika - 12.07.2023 | 17:08


Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije Kazis Maksvitis objavio je širi spisak od 15 igrača za predstojeće Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra.

Foto: Starsport
LITVANCI OTKRILI KARTE! Na Mundobasketu bez NAJVEĆE zvezde!

Na spisku nema najveće zvezde košarkaša Sakramenta Domantasa Sabonisa, koji se nije oporavio od povrede palca.

Litvanci će na Mundobasketu igrati i bez Marijusa Grigonisa, Lukasa Lekavičijusa, Edgarasa Ulanovasa i Rokasa Giedraitisa.

Selekcija Litvanije će do početka Svetskog prvenstva odigrati deset kontrolnih utakmica. Izabranici Kazvitisa Makvitisa su svrstani u grupi D sa Crnom Gorom, Meksikom i Egiptom.

- Bilo je mnogo govora o igračima, koji će propustiti predstojeće Svetsko prvenstvo. Ali, mislim da smo uspeli da sastavimo solidan tim, koji će imati najveće ciljeve - rekao je Maksvitis.

Foto: Twitter.com/Brenden Nunes/printscreen

Domantas Sabonis neće igrati na SP

Na spisku su: Jonas Valančijunas, Gitis Radzevičijus, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Eigirdas Zukauskas, Margiris Normantas, Donatas Motiejunas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendzijus, Donatas Tarolis, Martinas Sajus, Vaidas Kariniauskas, Mindaugas Kuzminskas i Laurinas Birutis.

Podsetimo, predstojeći Mundobasket će biti održan u Japanu, Indoneziji i Filipinima, a reprezentacija Srbije nalazi se u B grupi, zajedno sa selekcijama Portorika, Južnog Sudana i Kine, koju sa klupe predvodi nekadašnji selektor "orlova" Aleksandar Saša Đorđević.

BONUS VIDEO