POTRES NA APENINIMA: Milan Tomić na klupi Olimpije iz Milana!


IZVOR: Republika - 05.07.2023 | 14:39


Poznati stručnjak pronašao novi angažman.

Foto: Starsport
POTRES NA APENINIMA: Milan Tomić na klupi Olimpije iz Milana!

Srpski košarkaški trener Milan Tomić pojačaće stručni štab Olimpije iz Milana, pošto će postati pomoćnik Etoreu Mesini, glavnom treneru slavnog kluba sa severa Italije.

U prethodnoj sezoni se dosta očekivalo od Olimpije, imali su moćan tim, ali su ih povrede poremetile, pa nisu uspeli da obezbede Top 8 fazu Evrolige. Ipak, svojim navijačima su se iskupili u prvenstvu, gde su u velikom finalu, posle sedam utakmica, savladali Virtus Bolonju (4:3).

Sada su očigledno odlučili da se dodatno pojačaju, između ostalog i na klupi, pa će Milan Tomić postati deo stručnog štaba.

- Srećan sam što sam postao deo tako prestižnog kluba i familije kakva je Olimpija Milano. Raditi sa jednim od najboljih evropskIh trenera i biti deo ovako kvalitetnog stručnog štaba je velika čast i velika prilika za mene. Od sada, biću potpuno fokusiran da pomognem ekipi da ostvari zacrtane ciljeve - rekao je Tomić.

Foto: Starsport

Milan Tomić, bivši trener Crvene zvezde Meridianbet

Tomić će po prvi put u karijeri raditi van Srbije ili Grčke, pošto je i kao igrač i kao trener bio u ove dve države. Domaćoj javnosti je svakako najpoznatiji kao trener Crvene zvezde Meridianbet, sa kojom je u sezoni 2018/19 osvojio titulu AdmiralBet ABA lige, pobedom u velikom finalu protiv ekipe Budućnosti (3:2).

Glavni trener Armanija će ostati Mesina, a u stručnom štabu će i dalje biti Mario Fioreti, koji je deo Olimpije još od 2004. godine.

BONUS VIDEO