PREKIPELO! Bivši trener Partizana popio OTKAZ!


IZVOR: Republika - 04.06.2023 | 21:26


Uprava Bajerna iz Minhena zahvalila se italijanskom stručnjaku na saradnji.

Foto: Starsport
PREKIPELO! Bivši trener Partizana popio OTKAZ!

Bilo je samo pitanje trenutka kada će rukovodstvo evroligaša iz Minhena zvanično objaviti kraj saradnje sa Andreom Trinkijerijem.

To se desilo večeras, pošto je Bajern objavio i definitiva raskid sa nekadašnjim trenerom Partizana, koji će posle tri godine potražiti novi klub.

Tokom mandata na klupi Bavaraca, Italijan je osvojio samo dva Kupa Nemačke pretprošle i ove godine. Izborio je plasman u plej-of Evrolige 2021. i 2022. godine, ali mu se posebno zamera debakl završnica ovogodišnje takmičarske sezone.

 

 

Klub iz Minhena je izgubio polufinale Bundeslige od ekipe Ulma, koji ga je pregazio sa maksimalnih 3:0. Tu su bila i dva neuspeha kod kuće, dok je na tabeli Evrolige zauzela ponižavajuće 15. mesto, u konkurenciji od 18 ekipa.

To je bila kap u prepunoj čaši žuči Bavaraca, koji su izgubili strpljenje, međutim, oproštaj je protekao na zanimljiv način.

- Živeli, hvala i sve najbolje, treneru - oglasio se Bajern na društvenim mrežama, uz Trinkijerijevu sliku u vinskom podrumu.

Italijan je, podsetimo, predvodio Partizan od 2018. do 2020. godine, kada je preuzeo tim iz Minhena.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik u Olimpiji iz Milana, dok je prvi samostalni posao imao u Triboldiju. Potom je predvodio Juvekazertu, Veroli, Kantu, Uniks iz Kazanja, Bamberg, a jedan period proveo je na klupi selekcije Grčke.

BONUS VIDEO