UŽAS! Slavni reprezentativac doživeo MOŽDANI UDAR! Srbi su ga odlično upamtili!


IZVOR: Republika - 22.04.2023 | 09:12


Proslavljeni francuski košarkaš i nekadašnji reprezentativac Mikael Želabal (39) doživeo je moždani udar na treningu.

Foto: Starsport
UŽAS! Slavni reprezentativac doživeo MOŽDANI UDAR! Srbi su ga odlično upamtili!

Bivši član reprezentacije Francuske Mikael Želabal trenutno igra za Šalon. Tokom karijere nastupao je za Real Madrid, ruski Himki, Valensiju, Cedevitu, Asvel, Strazbur, dok je u NBA igrao za Minesotu i nekadašnji Sijetl.

Želabal je odmah hospitalizovan, a posle odrađene magnetne rezonance otkriveno je da je nekadašnji francuski reprezentativac doživeo moždani udar.

- Obavio sam dodatne preglede na intenzivnoj, a onda i na neurologiji. Napustio sam bolnicu, ali moram da odmaram nekoliko nedelja, pa je za mene sezona završena - rekao je Želabal.

Foto: Starsport

 

Mikael Želabal je pre tačno deceniju osvojio Evropsko prvenstvo sa Francuskom, kada su ga naši navijači najbolje upoznali, dok je 2005. godine u Beogradu sa Trikolorima uzeo bronzanu medalju.

Iskusni as može da se podiči sa još jednim trećem mestom i srebrom sa Šampionatu Evrope, odnosno, bronzanim odličjem na Mundobasketu 2014. godine.

Sa Realom, Limožom i Šoleom je osvajao nacionalna prvenstva Španije, odnosno, Francuske, dok je sa Himkijem podigao pehar Evrokupa. U sezoni 2009/2010. proglašen je za najboljeg igrača državnog šampionata u domovini.

Šalon zauzima drugo mesto na tabeli druge lige Francuske, posle 30 odigranih kola. U elitu ide samo prvoplasirana ekipa, dok timovi od druge do devete pozicije u plej-ofu razigaravaju za drugu poziciju koja vodi u LNB ligu.

Treba reći da je francuski as još igrao za Elan, Le Man, Strazbur, belgijsku Šarlou...

BONUS VIDEO