PARTIZAN NE ODUSTAJE! Crno-beli napravili VAŽAN POTEZ!


IZVOR: Republika - 18.04.2023 | 12:52


Zbog početka nove sezone Košarkaške lige Srbije, održana je konferencija svih klubova.

Foto: Starsport
PARTIZAN NE ODUSTAJE! Crno-beli napravili VAŽAN POTEZ!

Na njoj se, međutim, nisu pojavili predstavnici Partizana, koji su ostali dosledni tome da ne prisustvuju sastanku. 

Organizatori su ranije najavili da će je povod konferencije  "izvlačenje takmičarskih brojeva i žrebanje parova pred početak sezone".

Uz sve to je najavljeno da će biti objašnjen novi sistem takmičenja, a medijima se obratio direktor KLS-A Aleksandar Grujin.

Foto: Starsport

 

- Zvezdi i Partizanu smo dali povlašćeni status i dobili su status polufinaliste. To je urađeno zbog brojnih oabevza u AdmiralBet ABA ligi li Evroligi. To je bilo jedino rešenje. Ostalih osam ekipa će se rangirati prema plasmanu u AdmiralBet ABA ligi, a zatim prema plasmanu u KLS-u. Dobićemo dve grupe po četiri. Prvi se sastaje sa četvrtim, drugi sa trećim i tako ćemo dobiti polufinalne parove. Sama Superliga počeće 26. aprila. Odigraće se šest kola. U planu je da polufinalna serija krene četvrtog dana nakon završetka AdmiralBet ABA lige. Vodili smo računa i trudili se da kalendar i raspored budu takvi da se izađe u susret reprezentaciji. Doneli smo odluku da se polufinalna serija i finalna igraju na dve pobede. Sve će ovo biti fleksibilno jer je Partizan izborio plasman u plej-of Evrolige - rekao je Aleksandar Grujin, direktor Superlige Srbije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici klubova iz AdmiralBet ABA lige, osim Partizana, Crvene zvezde, Mege, FMP-a i Borca, kao i pet timova iz KLS - Vojvodine, Zlatibora, Spartaka, Metalca i OKK Beograda.

Time su crno-beli ostali dosledni u odluci da se ne pojavljuju na sednicama Košarkaške lige Srbije.

Očekuje se da će biti saopšteni datumi zvaničnog početka takmičenja, ali za sada nećemo čuti jedinog srpskog predstavnika u Top 8 Evrolige pred početak KLS-a.

BONUS VIDEO