DONČIĆ ISPRED DŽORDANA, LEBRONA, BRAJANTA... Luka piše istoriju, ovako nešto nije viđeno 60 GODINA! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 03.11.2022 | 06:31


Slovenac briljira od starta sezone.

Foto: Tanjug/AP
DONČIĆ ISPRED DŽORDANA, LEBRONA, BRAJANTA... Luka piše istoriju, ovako nešto nije viđeno 60 GODINA! (VIDEO)

Luka Dončić je čudo!

Slovenac igra fenomenalno od starta sezone, a svoju novu briljantnu partiju imao je u noći između srede i četvrtka.

Dalas je savladao najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka šampionata, ekipu Jute, rezultatom 103:100, a nekadašnji igrač Reala iz Madrida upalio je u MVP mod, te se proslavio sa 33 poena (i ovoga puta dobar šut 12 od 20), uz još 11 asistencija i pet skokova.

Maestralni Dončić postao je tek treći košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da postigne preko 30 poena u svakoj od prvih sedam utakmica sezone. Slovenac je prvi još od Vilta Čembrlena iz sezone 1962/63, što govori da punih 60 godina nismo videli ovako nešto u NBA ligi.

 

 

Legendarni Čemberlen je ovaj učinak imao u dve sezone, a uz njega i Dončića to je pošlo za rukom još samo Džeku Tvimanu. Dakle, to nisu uspeli da urade ni najbolji košarkaši u istoriji lige poput Majkla Džordana, Lebrona Džejmsa, Kobija Brajanta i ostalih.

Za novi rekord Dončić će morati dobro da se oznoji. Kako bi postao igrač sa najviše vezanih 30+ mečeva i obori Čembrlenov rekord star 60 godina, moraće da spoji 24 utakmice sa tim učinkom. Vilt Čembrlen je 23 puta zaredom postigao 30 i više poena kada je rekord postavljen. Deluje nemoguće, ali Luka Dončić ove sezone pomera granice!

Sledeću priliku za sličan učinak imaće u noći između petka i subote kada će njegov Dalas od 01.30 dočekati Toronto Reptorse.

BONUS VIDEO