SUDAR TITANA: Jokić stao na korak od novog tripl-dabla, Kari pokorio Kolorado!


IZVOR: Republika - 11.03.2022 | 06:59


Kolorado je noćas uživao. U duelu dvojice košarkaških titana, domaćin ipak nije mogao da zabeleži novi trijumf.

Foto: Tanjug/AP
SUDAR TITANA: Jokić stao na korak od novog tripl-dabla, Kari pokorio Kolorado!

Srpski reprezentativac, Nikola Jokić bio je na korak od novog tripl-dabli učinka. Nedostajala mu je samo jedna asistencija kako bi ispisao nove stranice istorije, ali i 23 postignuta poena, 12 skokova i devet asistencija ipak nisu bili dovoljni da bi i četvrti put u aktuelnoj sezoni ekipa Denvera odnela pobedu nad Golden Stejtom.

Na drugoj strani terena, našem košarkašu se isprečio nezaustavljivi Stef Kari koji je sa 34 postignuta poena vodio svoju ekipu do trijumfa rezultatom 113:100.

 

 

Duel u "Bol Areni" obeležio je "rat" navedene dvojice košarkaša. Kada god je ekipa Denvera zaplesala na taktovima rođenog Somborca, fantastični Stef Kari je odgovarao na, po njegovu ekipu, pravi način. Viđeni su uspešni pokušaji šuta za tri poena i sa deset mentara, na šta je Jokić odgovarao minijaturama sve dok ga i umor nije sustigao.

 

 

Na kraju, Denver ipak nije mogao do trijumfa, a gostujuća ekipa ovom pobedom nastavlja veliku borbu sa ekipom Memfisa za drugu poziciju Zapadne konferencije pred plej-of. Obe ekipe sada imaju identičan skor od 45 pobeda u 67 oidgranih mečeva, dok Denver sa pet pobeda manje zauzima šesto konferencijsko mesto, pa je i duel dveju ekipa već u prvoj fazi doigravanja, sasvim realan.

U drugoj utakmici noćašnjeg programa, ekipa Filadelfije je na svom terenu poražena od Bruklina rezultatom 129:100.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO: