LEGENDIN APEL PEŠIĆU: Ma, kakav Jokić - niko ne treba da ga moli da IGRA ZA SRBIJU!


IZVOR: Republika - 01.10.2021 | 04:30


Meni bi bilo ispod časti da molim Nikolu Jokića da igra za Srbiju, poručuje u razgovoru za Srpski telegraf legenda srpske i jugoslovenske košarke Zoran Moka Slavnić!

Foto: Tanjug

Nikola Jokić u dresu reprezentacije

On se tako osvrnuo na poruku novog selektora reprezentacije Svetislava Pešića, koji je istakao da će se tek "udvarati" asu Denvera i razgovarati s njim oko povratka u nacionalni tim.

Iskusni strateg poručio je da će takve razgovore voditi i s ostalim igračima, ali Slavnić smatra da to ne dolikuje njegovom imenu, renomeu i trenerskoj reputaciji.

- Svako ima svoju filozofiju, pa tako i Svetislav Pešić. Mada, moram da kažem da bi meni bilo neprijatno i ispod časti da se dodvoravam igračima i da ih ubeđujem da igraju za reprezentaciju. Znate kako, patriotizam se ili oseća ili ne, to niko nikom ne može da nametne. Ja sam za te stvari veoma rigidan i niko ne bi trebalo da se moli, već bi igračima trebalo da bude čast da nose dres nacionalnog tima i da predstavljaju svoju zemlju. Očigledno da je Pešić malo savitljiviji po tom pitanju - kazao je Slavnić.

Foto: ST/A.Nalbantjan

Moka Slavnić

Bez obzira na to što se ne slaže s Karijem kada je u pitanju odnos igrača prema reprezentaciji, on je poručio da je povratak Pešića odlična stvar za "orlove".

- Veoma mi je drago što je Svetislav Pešić ponovo na klupi naše zemlje. On će imati dobru generaciju igrača i verujem da će biti uspešan. Veoma cenim i poštujem Karijev rad. Vi znate da ja uvek kažem ono što mislim, ali sam ovoga puta veoma zadovoljan izborom - rekao je Slavnić. Svetislav Pešić je s našom reprezentacijom bio prvak Evrope 2001. u Istanbulu, a potom i sveta 2002. u Indijanapolisu.

Legenda Crvene zvezde Dragan Kapičić (73) smatra da će Srbija s Karijem ponovo biti u vrhu.

Foto: Starsport

Svetislav Pešić ponovo selektor košarkaške reprezentacije Srbije

- Pešić je veoma dobar trener i verujem da će naći način kako da razgovora s igračima. Mislim da niko neće odbiti njegov poziv, ali i da odbije, šta da se radi. Siguran sam da uz njega imamo svetlu budućnost i da možemo da zabeležimo dobre rezultate. U ovom trenutku on je stvarno bio najbolji izbor - zaključio je Kapičić.

Jokić postao tata

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić juče je prvi put postao otac. Njegova supruga Natalija je rodila ćerku Ognjenu u Americi. To je bio jedan od razloga zašto Nikola nije želeo da igra za reprezentaciju Srbije tokom ovog leta i pomogne "orlovima" da izbore vizu za Tokio.