NESTOROVIĆ OČITAO JOKIĆU LEKCIJU IZ PATRIOTIZMA: Pusti te proklete PARE, kako Dončić može da GINE za Sloveniju?


IZVOR: Republika - 23.08.2021 | 09:35


Kontroverzni doktor Branimir Nestorović gostovao je u emisiji "Balkan info" koja se emituje na Jutjubu. Između ostalih aktuelnih tema, profesor Nestorović se dotakao i sporta, odnosno, košarkaške reprezentacije Srbije i njenih "neuspeha" u poslednjim godinama, a imao je i poruku za Nikolu Jokića.

Foto: Tanjug/AP/YoutubePrinstscreen

Doktor Nestorović je imao šta da poruči Nikoli

Kao jedan od glavnih razloga za neuspehe, doktor Nestorović je naveo otkaze u reprezentaciji koji podnose NBA igrači. 

On lično nije naveo na koga tačno misli, ali i nije potrebno pošto se uveliko zna da je ovogodišnji MVP NBA lige, Nikola Jokić odbio da igra za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju. 

- Mi već godinama unazad imamo najbolju košarkašku reprezentaciju na svetu. Koja ne može da osvoji medalju niti da se kvalilfikuje. Što? Pa niko neće da igra za reprezentaciju. Zato što je u NBA dobra lova, pa rizikuje da se povredi, pa ne pušta ga klub...Sačekaj, izvini, imali smo igrače koji su bili vrhunski košarkaši koji su sve ostavljali i dolazili da igraju za reprezentaciju - izjavio je doktor Nestorović. 

Kao jedan od boljih primera navaden je i slovenački košarkaš Luka Dončić koji je ovoga leta branio boje svog nacionalnog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Dončić je vrhunski košarkaš. Jedan od najboljih košarkaša NBA i došao je da igra za slovenačku reprezentaciju. Niko ne prozivam ali ako počneš na taj način da razmišljašm, ti više nisi ti. Nekako se sam ispišeš iz državljanstva - rekao je Nestorović.

Proslavljeni doktor je zatim naveo primer i najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića koji je takođe nastupio na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde nije uspeo da osvoji medalju za Srbiju uz sav uloženi napor. 

- Novak je barem otišao. Najbolji teniser sveta, ali čovek nije mašina. On je igrao da bi pomogao reprezentaciji i mlađoj koleginici (Nini Stojanović) da ode što dalje - zaključio je Branimir Nestorović.   

U prilogu je i video u kojem razgovor iz priloženog možete ispratiti na 02:27:00